ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελένη Θεοχάρους «Φοβάμαι ότι αυτό που συζητούν στο κυπριακό είναι μία διακρατική συμφωνία»

Ελένη Θεοχάρους «Φοβάμαι ότι αυτό που συζητούν στο κυπριακό είναι μία διακρατική συμφωνία»

Τις ανησυχίες της ότι «αυτό που συζητείται στις νέες διαπραγματεύσεις για επίλυση του κυπριακό δεν είναι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία», εξέφρασε η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Ελένη Θεοχάρους.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Web Tv Radio «Πρώτη Ενημέρωση» , η κυρία Θεοχάρους, είπε, ότι «έχω ακράδαντα την πεποίθηση ότι αυτό που συζητιέται δεν είναι καν η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία,  αλλά μία διακρατική συμφωνία.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να περιμένω μια απολογία από την Κυβέρνηση» Δικαιωμένη η Θεοχάρους

Η ευρωβουλευτής  αποκάλυψε επίσης ότι ζήτησε  από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ το επίμαχο έγγραφο, που κατατέθηκε πέρυσι στο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ  - Τουρκίας, με την αναφορά «εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία», όρος που τελικά, όπως ανακοινώθηκε προχθές, αφαιρέθηκε φέτος.  

«Γιατί», όπως εξήγησε «παρόλο που έγινε αυτό -  και καλώς ανακοινώθηκε διθυραμβικά,  από την κυπριακή κυβέρνηση  - είναι το αυτονόητο,  πως  δεν θα μπορούσε ένα κράτος μέλος της ΕΕ, ισότιμο μέλος με τα άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, να αποδεχθεί να κυκλοφορούν έγγραφα στην ΕΕ, με τα οποία να χαρακτηρίζεται ως «εκλιπούσα Δημοκρατία».

Η κυρία Θεοχάρους είπε ότι χαίρεται με την αφαίρεση του χαρακτηρισμού. Εξέφρασε δε τις φοβίες της ότι από αυτό το έγγραφο προκύπτουν κάποια άλλα στοιχεία και διερωτήθηκε γιατί δεν δίνεται στη δημοσιότητα.

Παρακολουθήστε τι δήλωσε η Ελένη Θεοχάρους: 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top