ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη από τον ΠτΔ θα ζητήσει τη Δευτέρα η Επ. Ελεύθερων, Ακριτικών και Ημικατεχόμενων Δήμων

Στήριξη από τον ΠτΔ θα ζητήσει τη Δευτέρα η Επ. Ελεύθερων, Ακριτικών και Ημικατεχόμενων Δήμων

Υπόμνημα με λεπτομερή καταγραφή των αιτημάτων τους θα παραδώσουν τη Δευτέρα 25 Μαΐου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, οι Δήμαρχοι που αποτελούν την Επιτροπή Ελεύθερων, Ακριτικών και Ημικατεχόμενων Δήμων, ζητώντας τη στήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλουν για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν λόγω της νεκρής ζώνης και της κατοχής μέρους των εδαφών τους.

Στη συνάντηση αναμένεται να συμμετέχουν οι Δήμαρχοι Λευκωσίας, Αγλαντζιάς, Αγίου Δομετίου, Γερίου, Αθηένου και Δερύνειας και όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης «η Επιτροπή συναντήθηκε με τους αρχηγούς των κομμάτων, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου. Τη Δευτέρα θα συναντηθούμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ευελπιστώντας ότι θα προωθήσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έξι Δήμοι».

Εξήγησε ότι το κυριότερο θέμα που η Επιτροπή θα θέσει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη είναι «η προώθηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, όπως η διάνοιξη οδοφραγμάτων και η ελεύθερη διακίνηση των πολιτών, ενόψει και της έναρξης του νέου κύκλου συνομιλιών για λύση του Κυπριακού μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί».

Ανέφερε ωστόσο ότι «το μήνυμα των μελών της Επιτροπής είναι ότι δεν υπάρχει συμβιβασμός μόνο με το άνοιγμα οδοφραγμάτων, αφού στόχος είναι η οριστική απαλλαγή από τα συρματοπλέγματα με τη λύση του κυπριακού προβλήματος».

Πρόσθεσε ότι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα τεθεί ότι «επιβάλλεται η δημιουργία αναπτυξιακού και στρατηγικού σχεδιασμού, η παραχώρηση κινήτρων και κονδυλίων για προσέλκυση νεαρών ζευγαριών ώστε ν’ αντιμετωπιστεί το σοβαρό φαινόμενο της γήρανσης του πληθυσμού, η αξιοποίηση της νεκρής ζώνης για γεωργικούς σκοπούς, αφού κοινή διαπίστωση είναι ότι δεν υπάρχει αρκετή γη για να καλύψει τις ανάγκες ανθρώπων, οι οποίοι, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουν επιστρέψει στο γεωργικό τομέα».

Θα τεθεί επίσης το θέμα της «διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, δηλαδή η αναστήλωση των διατηρητέων σπιτιών, εκκλησιών ή νεκροταφείων που βρίσκονται εντός της νεκρής ζώνης ή γειτνιάζουν με αυτήν, η λήψη μέτρων για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, λόγω των τεράστιων προβλημάτων που δημιουργούνται από τη ρίψη σκυβάλων στις κοίτες των ποταμών, η πρόληψη πυρκαγιών και η ύπαρξη τρωκτικών, κουνουπιών και αδέσποτων σκύλων»

Ειδικά για τη Δερύνεια ο κ. Καραγιάννης είπε ότι «θα θέσουμε στον Πρόεδρο το θέμα της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος που παρατηρείται στην παραλία της Δερύνειας από το γειτονικό πεδίο βολής».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Με πανό έξω από το Δικαστήριο για την υπόθεση Θανάση: «Είναι και δικό μας παιδί» - Δεν εντοπίστηκε το κινητό του μέχρι σήμερα

Με πανό έξω από το Δικαστήριο για την υπόθεση Θανάση: «Είναι και δικό μας παιδί» - Δεν εντοπίστηκε το κινητό του μέχρι σήμερα

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, η διαδικασία της απόφασης για την τρίτη θανατική ανάκριση, για τα αίτια θανάτου του Θανάση Νικολάου, ο οποιος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από την γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top