ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Βουλής: Σημαντική η στήριξη του ΗΒ στην αντιμετώπιση των μονομερών προκλήσεων της τουρκικής πλευράς

Πρόεδρος Βουλής: Σημαντική η στήριξη του ΗΒ στην αντιμετώπιση των μονομερών προκλήσεων της τουρκικής πλευράς

Η Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου δήλωσε σήμερα ότι η περίοδος που διάγουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη, και σε αυτό το πλαίσιο, η σταθερή θέση αρχών και η στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στις προσπάθειες αντιμετώπισης των μονομερών προκλήσεων της τουρκικής πλευράς, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.


Η κ. Δημητρίου μετέφερε τη θέση αυτή στον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο Stephen Lillie με τον οποίο είχε συνάντηση.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι η Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τον κ. Lillie για τη διαχρονική στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος, ως μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά και μίας εκ των εγγυητριών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Ο κ. Lillie από πλευράς του, υπογράμμισε την προσήλωση του Ηνωμένου Βασιλείου στην επίτευξη λύσης του Κυπριακού σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, σημειώνοντας παράλληλα την αντίθεσή του Ηνωμένου Βασιλείου σε ενέργειες που υπονομεύουν τις πιθανότητες λύσης, όπως είναι οι πρόσφατες δηλώσεις της τουρκικής πλευράς σε σχέση με την Αμμόχωστο.
 
Αναφερόμενη ειδικότερα στις τελευταίες προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν σε σχέση με το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της πόλης της Αμμοχώστου, η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε πως πρόκειται για απαράδεκτες και παράνομες κινήσεις οι οποίες καταστρατηγούν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.
 
Η περίοδος που διάγουμε, τόνισε η κα Δημητρίου, είναι εξαιρετικά δύσκολη, και σε αυτό το πλαίσιο, η σταθερή θέση αρχών και η στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στις προσπάθειες αντιμετώπισης των μονομερών προκλήσεων της τουρκικής πλευράς, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.
 
Η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε την ανάγκη να εξευρεθεί κοινό έδαφος για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού το ταχύτερο δυνατόν, θέση με την οποία συμφώνησε ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top