ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Όλα τα ‘κουφά’ που ακούνε οι επιδημιολόγοι - ‘Μπορείτε να κουντήσετε τα μέτρα μια εβδομάδα μετά;’

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Όλα τα ‘κουφά’ που ακούνε οι επιδημιολόγοι - ‘Μπορείτε να κουντήσετε τα μέτρα μια εβδομάδα μετά;’

Αποτελεί πλέον κοινό μυστικό πως από την κάθοδο της πανδημίας στο νησί μας και ένθεν, ο κορωνοιός με όλα του τα παρελκόμενα έχει γίνει -δυστυχώς- αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας.

Εδώ και 17 και πλέον μήνες η πανδημία βρίσκεται στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης αφού πέραν των ζητημάτων που άπτονται της δημόσιας υγείας, όλες οι επιπτώσεις του έχουν αντίκτυπο στην καθημερινότητα κάθε Κύπριου πολίτη.

Υπάρχουν μάλιστα αρκετοί άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους επιστήμονες, που ενώ μας ήταν παντελώς άγνωστοι μέχρι τον Μάρτιο του 2020 (αφού ασχολούνταν φυσικά με ιατρικά και ακαδημαϊκά ζητήματα) πλέον έχουν ριζώσει βαθιά στην ημερήσια διάταξη μας. Άτομα όπως ο Δρ Καραγιάννης, ο Δρ Τσιούτης, η Δρ Πανά και η Δρ Κολιού.

Τα άτομα αυτά κλήθηκαν να παρέχουν τις επιστημονικές τους γνώσεις και υπηρεσίες στην στρατηγική μάχη κατά του Covid-19 όμως η δουλειά τους μόνο εύκολη δε μπορεί να θεωρηθεί. Και αυτό διότι πέραν των πολλών ζητημάτων που έχουν ν’αντιμετωπίσουν καθημερινά… θεωρούνται στο ‘μυαλό’ κάποιων ως αυτοί που αποφασίζουν και διατάζουν ως προς τα μέτρα και τις χαλαρώσεις.

Το τι έχουν ακούσει τα αυτάκια τους τον τελευταίο ενάμιση περίπου χρόνο δεν περιγράφεται και προφανώς δε μπορεί να χωρέσει σ’ένα κείμενο, όμως το ThemaOnline αποφάσισε να παραμερίσει τα άσχημα, υβριστικά και απειλητικά, ξεχωρίζοντας 2-3 καθαρά χιουμοριστικά.

Το πρώτο αφορούσε ερώτηση που δέχτηκε μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης μέλος της επιστημονικής ομάδας και μάλιστα… επανειλλημένα από επίμονη μέλλουσα νύφη. ‘Γιατρέ, απαντήστε μου. Παντρεύομαι στις 2 Οκτωβρίου, θα μπορώ να κάνω κόκτειλ; Χαιρέτιση; Θέλω να ξέρω από τώρα για τα προσκλητήρια’. Εσείς τι λέτε; Θα μπορεί;

Το δεύτερο αφορούσε ξανά γαμήλια δεξίωση αλλά αυτή τη φορά η απαίτηση ήταν ελαφρώς πιο παράλογη. Δε γίνεται είπατε;
‘Κύριε …… παντρεύομαι σε δύο εβδομάδες. Είδα ότι με την ανακοίνωση των νέων μέτρων που θα τεθούν σε ισχύ την επόμενη Παρασκευή δε θα δικαιούται ο κόσμος μου να χορέψει στο γάμο. Μπορείτε να κουντήσετε τα μέτρα μια εβδομάδα πιο μετά να παντρευτώ και να χορέψουμε με την ησυχία μας;’. Κάγκελο ο επιδημιολόγος μας.

Τρίτο και τελευταίο αφορούσε το διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων με το γάμο προ των πυλών. Ζευγάρι -που ο ένας εμβολιάστηκε και ο άλλος όχι- τσακωνόταν για τη λίστα καλεσμένων. Έτσι κατέφυγαν σε μέλος της επιστημονικής ομάδας που θα έπαιζε το ρόλο… σύμβουλου γάμου. ‘Κυριά ….. εγώ εμβολιάστηκα αλλά ο άντρας μου οι. Τωρά με τούντα μέτρα τι να κάμουμεν; Τζίνος θέλει να καλέσουμε μόνο ανεμβολίαστους, εγώ θέλω μόνο εμβολιασμένους για να δικαιούμαστε παραπάνω τζιε να χορεύκουμε! Εσείς τι λαλείτε να κάμουμεν;’.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top