ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να τηρηθούν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για Βαρώσια, λέει εκπρόσωπος της Κομισιόν

Να τηρηθούν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για Βαρώσια, λέει εκπρόσωπος της Κομισιόν

Η ΕΕ εξακολουθεί να καθοδηγείται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το Βαρώσι, και επιμένει ότι αυτά πρέπει να γίνονται πλήρως σεβαστά συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων 550 (1984) και 789 (1992), υπενθύμισε σήμερα η Ναμπίλα Μασραλί, αρμόδια εκπρόσωπος της Κομισιόν και της ΕΥΕΔ κληθείσα να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις ανακοινώσεις Τατάρ και τις αντιδράσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία, την ΕΕ, τα κράτη μέλη και το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Η εκπρόσωπος ενημέρωσε ότι στο επίπεδο του Συμβουλίου των κρατών μελών η Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας (PSC) συνεδρίασε το πρωί με αντικείμενο την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα Βαρώσια.

Όπως εξάλλου δήλωσε και ίδιος ο Ζοζέπ Μπορέλ, η ΕΕ παρακολουθεί τις τρέχουσες διαβουλεύσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Κύπρο και θα αποφασίσει σχετικά με τα επόμενα βήματα. Η ΕΕ θα αναμένει την επικείμενη τοποθέτηση του ΣΑΗΕ προ όποιας επόμενης κίνησης, εξήγησε η Ναμπίλα Μασραλί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ βρίσκεται σε τακτική επαφή με τα κράτη μέλη για το θέμα περιλαμβανομένου του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων έχουν θέσει σε όλες τις τελευταίες Συνόδους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πολύ συγκεκριμένους όρους για την προσέγγιση με την Τουρκία, η οποία όπως καταγράφεται στα συμπεράσματα, σημειώνει ο αξιωματούχος. Οι όποιες αποφάσεις εναπόκεινται στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top