Ρωσικό ΥΠΕΞ: Αποφυγή βημάτων που προκαλούν επιπρόσθετα εμπόδια για λύση του Κυπριακού

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Αποφυγή βημάτων που προκαλούν επιπρόσθετα εμπόδια για λύση του Κυπριακού

"Η ρωσική πλευρά υπογραμμίζει την ανάγκη για αυστηρή εφαρμογή των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα οποία προνοούν για την ίδρυση στην Κύπρο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας μέσω απευθείας συνομιλιών μεταξύ της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς."


Αυτό αναφέρει ανακοίνωση (στα ρωσικά) του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας μετά τη συνομιλία που είχε ο Κύπριος ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης με το Ρώσο ομόλογο του Σεργκέϊ Λαβρόφ, στις 20 Ιουλίου, με αφορμή τις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων σχετικά με τα Βαρώσια.

Είναι αναγκαία η αποφυγή οποιονδήποτε βημάτων που αποσταθεροποιούν την κατάσταση στην Κύπρο και προκαλούν επιπρόσθετα εμπόδια στην αναζήτηση λύσης του κυπριακού προβλήματος στο πλαίσιο των γνωστών αρχών του διεθνούς δικαίου, καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΗΚ: Παραδοχή καθυστέρησης για τις γεννήτριες στη Δεκέλεια – Στο προσκήνιο και η ενεργειακή συμφωνία Κύπρου–Αιγύπτου

ΑΗΚ: Παραδοχή καθυστέρησης για τις γεννήτριες στη Δεκέλεια – Στο προσκήνιο και η ενεργειακή συμφωνία Κύπρου–Αιγύπτου

Στην παραδοχή ότι υπήρξε καθυστέρηση από πλευράς της ΑΗΚ ως προς τις ενέργειες που απαιτούνταν για την προώθηση της αγοράς και εγκατάστασης νέων γεννητριών στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Δεκέλειας, προχώρησε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής.

BEST OF TOTHEMAONLINE