Στους δρόμους η Αστυνομία - Όσα θα ελέγχει

Στους δρόμους η Αστυνομία - Όσα θα ελέγχει

Εντατικοποιημένους τροχονομικούς ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων, πραγματοποιεί σήμερα και αύριο το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου, σε συνεργασία με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων (SBA) και τη συμβολή του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

Οι έλεγχοι θα διεξάγονται στον αυτοκινητόδρομο και το ευρύτερο οδικό δίκτυο των επαρχιών Αμμοχώστου και Λάρνακας, τόσο σε σημεία που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και σε σημεία των Βρετανικών Βάσεων.

Στόχος των ελέγχων είναι η πρόληψη σοβαρών και θανάσιμων τραυματισμών σε οδικές τροχαίες συγκρούσεις και για το σκοπό αυτό θα ελέγχονται κυρίως η μηχανική κατάσταση φορτηγών και λεωφορείων, καθώς και τα έγγραφα των οδηγών και των οχημάτων, η ταχύτητα, οι συσκευές περιορισμού ταχύτητας, οι ώρες οδήγησης και οι ταχογράφοι.

Οι έλεγχοι εντάσσονται στην εβδομάδα ευρωπαϊκής εκστρατείας της ROADPOL για τα φορτηγά και τα λεωφορεία, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν και στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Αστυνομίας Κύπρου και Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Η Κύπρος βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη βιώσιμη και εμπορική αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της στην ΑΟΖ της, αναδεικνύοντας την Ανατολική Μεσόγειο σε έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο και συμβάλλοντας, παράλληλα, στις προσπάθειες της ΕΕ για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας μέσω της διαφοροποίησης πηγών και οδεύσεων, ανέφερε την Τρίτη ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μιχάλης Δαμιανός, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE