Θράσος Άγκυρας για δήλωση Μπορέλ: Η ΕΕ είναι δικηγόρος των Ελληνοκυπρίων

Θράσος Άγκυρας για δήλωση Μπορέλ: Η ΕΕ είναι δικηγόρος των Ελληνοκυπρίων

Θρασεία απάντηση Άγκυρας στην καταδικαστική δήλωση του Ζοζέπ Μπορέλ για το μερικό άνοιγμα της Αμμοχώστου. Όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, ούτε λίγο ούτε πολύ ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Τανζού Μπιλγκίτς κατηγόρησε την ΕΕ για… δικηγόρο Ελλάδας και Ελληνοκυπρίων! 

«Αυτή η δήλωση η οποία έγινε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης για εμάς είναι ανύπαρκτη» υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ. 

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

«Η ανακοίνωση του κ. Μπορέλ μετά την επίσκεψη του προέδρου μας στην ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’ δείχνει και είναι μια νέα απόδειξη πόσο η ΕΕ είναι μακριά από την πραγματικότητα στο ζήτημα της Κύπρου. Αυτή η δήλωση η οποία έγινε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης για εμάς είναι ανύπαρκτη, και δεν είναι τίποτε άλλο από το να λαμβάνει ρόλο δικηγόρου και εκπροσώπου των Ελληνοκυπρίων και της Ελλάδας που χρησιμοποιούν κακόβουλα το δικαίωμα του βέτο εντός της ΕΕ. 

Με αυτή τη στάση η ΕΕ δεν μπορεί να παίξει κανένα εποικοδομητικό ρόλο στο στην επίλυση του Κυπριακού. Με την ευκαιρία αυτή καλούμε την ΕΕ να δει τις πραγματικότητες του νησιού και να σταματήσει να αγνοεί τους Τουρκοκυπρίους και τα δικαιώματά τους».  
 

Πηγή: Skai.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Στη Βάση Ακρωτηρίου το ελικόπτερο Merlin - Ίσως αποπλεύσει αύριο ο «Δράκος» - Εντείνει την ανησυχία το Ιράν

LIVE: Στη Βάση Ακρωτηρίου το ελικόπτερο Merlin - Ίσως αποπλεύσει αύριο ο «Δράκος» - Εντείνει την ανησυχία το Ιράν

Φλέγεται η Μέση Ανατολή για δέκατη ημέρα, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων απέναντι στην Τεχεράνη και τη Βηρυτό. Το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones, βάζοντας στο στόχαστρο το Τελ Αβίβ, αλλά και χώρες του Κόλπου. To μεσημέρι βρέθηκαν στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, οπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE