ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στοχευμένη η επίθεση στο Δικαστήριο – Ήξεραν ακριβώς που να βάλουν φωτιά οι δράστες - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στοχευμένη η επίθεση στο Δικαστήριο – Ήξεραν ακριβώς που να βάλουν φωτιά οι δράστες - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στοχευμένη φαίνεται να ήταν η εμπρηστική επίθεση στο Δικαστήριο Λεμεσού, το βράδυ της Τρίτης 20 Ιουλίου.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες διαφαίνεται ότι οι δράστες ήξεραν ακριβώς σε ποια αίθουσα του κτηρίου ήθελαν να κτυπήσουν και συγκεκριμένα όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα μας, την αποθήκη όπου φυλάγονται τεκμήρια ποινικών υποθέσεων.

Στο φωτογραφικό υλικό διαφαίνεται και το ακριβές σημείο, όπου οι δράστες τοποθέτησαν σκάλα για να καταφέρουν να έχουν πρόσβαση στην αποθήκη, ρίχνοντας κατευθείαν την εύφλεκτη ύλη.

Τα τεκμήρια που φυλάγονται στην συγκεκριμένη αίθουσα αφορούν υποθέσεις που βρίσκονται αυτή την περίοδο σε εκδίκαση στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο, δείχνοντας πως οι δράστες ήθελαν να εξαφανίσουν στοιχεία.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρη Κυριάκου, περίπολα της ΑΔΕ Λεμεσού μετέβησαν στη σκηνή μετά από τηλεφώνημα διερχόμενου πολίτη που αντιλήφθηκε καπνό να εξέρχεται από παράθυρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Ποινικών Υποθέσεων, γύρω στη 1.45 τα ξημερώματα.
 
Μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατέσβησαν τη φωτιά και «από τις επιτόπιες εξετάσεις στη σκηνή, από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, προέκυψε μαρτυρία ότι δυο πρόσωπα έφτασαν στο μέρος και τοποθέτησαν στην εξωτερική πλευρά του δικαστηρίου σκάλα και αφού παραβίασαν παράθυρο έθεσαν φωτιά σε αίθουσα που χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος εγγράφων και τεκμηρίων, καθώς και των διακομιστών (server) του δικαστηρίου».
 
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κυριάκου είπε «έχουν προκληθεί εκτεταμένες ζημιές στο περιεχόμενο της αποθήκης».
 
Αναμένουμε, συνέχισε, από τον πρωτοκολλητή του δικαστηρίου να μας ενημερώσει για το τι ακριβώς περιείχε η αποθήκη.

Οι έρευνες στο σημείο συνεχίζονται καθώς στα χέρια των Αρχών υπάρχει και οπτικογραφημένο υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που δείχνει τους δράστες.

Η σκηνή παραμένει αποκλεισμένη για εξετάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top