Η ΕΣΚ ζητά να διερευνηθεί περιστατικό επίθεσης κατά φωτορεπόρτερ στη διαδήλωση Κυριακής

Η ΕΣΚ ζητά να διερευνηθεί περιστατικό επίθεσης κατά φωτορεπόρτερ στη διαδήλωση Κυριακής

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) καλεί τις αρμόδιες Αρχές να διερευνήσουν με όσο το δυνατό πιο πλήρη και αποτελεσματικό τρόπο περιστατικό επίθεσης κατά του φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Associated Press και μέλους της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, Πέτρου Καρατζιά, που έγινε από διαδηλωτές την Κυριακή έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

 
Η ΕΣΚ σημειώνει ότι η βία, ο εκφοβισμός και οι προπηλακισμοί δεν θα περάσουν γιατί η αλήθεια πρέπει πάντα να φτάνει ανεμπόδιστα στην κοινή γνώμη και οι δημοσιογράφοι να επιτελούν το έργο και την αποστολή τους, απρόσκοπτα.

Όπως αναφέρεται, ο φωτορεπόρτερ φέρει εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματος του, ενώ δέχτηκε κτυπήματα και στο κεφάλι. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να του αποσπάσουν και τον εξοπλισμό του, με αποτέλεσμα αυτός να υποστεί ζημιές.
 
Ο Πέτρος Καρατζιάς, με παρότρυνση και της ΕΣΚ, έκανε γραπτή καταγγελία και έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία. Εξετάστηκε δε και από γιατρό του Δημοσίου, ο οποίος διαπίστωσε τα εμφανή σημάδια της βίας που ασκήθηκε πάνω του.
 
Η Ένωση Συντακτών Κύπρου καταδικάζει την βία που ασκήθηκε σε βάρος ενός επαγγελματία λειτουργού του Τύπου, που υπηρετεί μάλιστα σε ένα ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο, γεγονός που, όπως λέει, εκθέτει την πατρίδα μας διπλά. Ήδη το Associated Press προβαίνει σε σχετικά διαβήματα τόσο προς τις αρμόδιες κυπριακές Αρχές, όσο και σε διεθνή φόρουμ, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - «Hawkeye Strike»: Οι ΗΠΑ πλήττουν τον ISIS στη Συρία σε επιχείρηση εκδίκησης για τον θάνατο δύο Αμερικανών στρατιωτών

VIDEO - «Hawkeye Strike»: Οι ΗΠΑ πλήττουν τον ISIS στη Συρία σε επιχείρηση εκδίκησης για τον θάνατο δύο Αμερικανών στρατιωτών

Ο στρατός των ΗΠΑ εξαπέλυσε χθες μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, καταφέροντας πλήγματα σε περισσότερους από 70 στόχους του Ισλαμικού Κράτους, ως απάντηση στην επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο Αμερικανών στρατιωτών και ενός διερμηνέα.

BEST OF TOTHEMAONLINE