ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΣΚ ζητά να διερευνηθεί περιστατικό επίθεσης κατά φωτορεπόρτερ στη διαδήλωση Κυριακής

Η ΕΣΚ ζητά να διερευνηθεί περιστατικό επίθεσης κατά φωτορεπόρτερ στη διαδήλωση Κυριακής

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) καλεί τις αρμόδιες Αρχές να διερευνήσουν με όσο το δυνατό πιο πλήρη και αποτελεσματικό τρόπο περιστατικό επίθεσης κατά του φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Associated Press και μέλους της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, Πέτρου Καρατζιά, που έγινε από διαδηλωτές την Κυριακή έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

 
Η ΕΣΚ σημειώνει ότι η βία, ο εκφοβισμός και οι προπηλακισμοί δεν θα περάσουν γιατί η αλήθεια πρέπει πάντα να φτάνει ανεμπόδιστα στην κοινή γνώμη και οι δημοσιογράφοι να επιτελούν το έργο και την αποστολή τους, απρόσκοπτα.

Όπως αναφέρεται, ο φωτορεπόρτερ φέρει εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματος του, ενώ δέχτηκε κτυπήματα και στο κεφάλι. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να του αποσπάσουν και τον εξοπλισμό του, με αποτέλεσμα αυτός να υποστεί ζημιές.
 
Ο Πέτρος Καρατζιάς, με παρότρυνση και της ΕΣΚ, έκανε γραπτή καταγγελία και έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία. Εξετάστηκε δε και από γιατρό του Δημοσίου, ο οποίος διαπίστωσε τα εμφανή σημάδια της βίας που ασκήθηκε πάνω του.
 
Η Ένωση Συντακτών Κύπρου καταδικάζει την βία που ασκήθηκε σε βάρος ενός επαγγελματία λειτουργού του Τύπου, που υπηρετεί μάλιστα σε ένα ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο, γεγονός που, όπως λέει, εκθέτει την πατρίδα μας διπλά. Ήδη το Associated Press προβαίνει σε σχετικά διαβήματα τόσο προς τις αρμόδιες κυπριακές Αρχές, όσο και σε διεθνή φόρουμ, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top