ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε ετοιμότητα για τη διαχείριση της αύξησης των νοσηλειών

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε ετοιμότητα για τη διαχείριση της αύξησης των νοσηλειών

Ετοιμότητα όλων των φορέων για διαχείριση της αύξησης των νοσηλειών

Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για θωράκιση του Συστήματος Υγείας και για να διασφαλιστεί ότι τα νοσηλευτήριά μας παραμένουν σε ετοιμότητα για να ανταποκριθούν σε πιθανή περαιτέρω αύξηση των νοσηλευόμενων το επόμενο διάστημα, ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλας προήδρευσε χθες βράδυ, 18 Ιουλίου, ευρείας σύσκεψης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Στην πολύωρη σύσκεψη, συμμετείχαν η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, η διευθυντική ομάδα και λειτουργοί του ΟΚΥπΥ, εκπρόσωποι του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων, καθώς και αντιπροσωπείες των συντεχνιών των επαγγελματιών υγείας.

Κατά τη σύσκεψη, έγινε εκτενής ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και καταγράφηκαν οι ανάγκες που πιθανόν να προκύψουν, σύμφωνα με τους επιδημιολογικούς δείκτες. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι, σε περίπτωση μεγαλύτερης έξαρσης των νοσηλειών, τα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ θα πρέπει να αποσυμφορηθούν από τα άλλα περιστατικά, ώστε να διατεθούν περισσότερες κλίνες και προσωπικό για την περίθαλψη των ασθενών με COVID-19.

Επιπλέον, εξετάστηκε η διαδικασία παραπομπής των ασθενών άλλων παθήσεων στον ιδιωτικό τομέα. Στο πλαίσιο αυτό εμπίπτει και το πρόσφατο Διάταγμα με βάση το οποίο καθορίζεται ανώτατο όριο πληρότητας στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια στο 70% για κοινούς θαλάμους και στο 60% για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σε ό,τι αφορά στο προσωπικό, εκ μέρους του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, μεταφέρθηκε η ετοιμότητα να συνεχιστεί η συμβολή και από ιδιώτες ιατρούς στις Κλινικές COVID-19.

Ο Υπουργός Υγείας ζήτησε από όλους να είναι σε ετοιμότητα και να συμβάλουν στην προσπάθεια για εξυπηρέτηση όλων των ασθενών. Η πεποίθηση ήταν διάχυτη ότι με τη σωστή και συντονισμένη συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους, με την εμπειρογνωμοσύνη και τον επαγγελματισμό που χαρακτηρίζει τους επαγγελματίες υγείας, θα καταβληθεί η καλύτερη δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε όλα τα προβλήματα να υπερπηδηθούν. Ταυτόχρονα, τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι η παροχή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας προς όλους όσους το έχουν ανάγκη θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και κανένας ασθενής δεν θα αφεθεί αβοήθητος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top