ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελεκάνος: Η Κυβέρνηση προβαίνει στα απαραίτητα διαβήματα ενόψει παράνομης επίσκεψης Ερντογάν

Πελεκάνος: Η Κυβέρνηση προβαίνει στα απαραίτητα διαβήματα ενόψει παράνομης επίσκεψης Ερντογάν

«Η στάση της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς δεν εκδηλώνεται μόνο μέσα από αυτή την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, αλλά ποικιλοτρόπως και με επιθετική διάθεση όλο το τελευταίο διάστημα» ανέφερε την Κυριακή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος δήλωσε ότι η Κυβέρνηση έχει προβεί σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα τόσο στην ΕΕ όσο και στα ΗΕ.

Σε δηλώσεις του, στο Πελέντρι και κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό επίθεσης τουρκικής ακταιωρού σε σκάφος της κυπριακής λιμενικής αστυνομίας, ανέφερε ότι «έχουμε καταδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό από την πρώτη στιγμή. Όλοι έχετε ακούσει τις δηλώσεις των εκπροσώπων των αρμόδιων Υπηρεσιών του κράτους, για παράδειγμα του εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας».

Όπως είπε, «η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών έχει προβεί πρώτα σε προφορικά και μετά σε γραπτά διαβήματα, στα οποία καταγράφεται η θέση της δικής μας πλευράς. Το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση από τα ΗΕ και αναμένουμε να προχωρήσει αυτή η διερεύνηση και θα τοποθετηθούμε αναλόγως των εξελίξεων».

Ερωτηθείς για τις κατευθύνσεις, στις οποίες γίνονται τα διαβήματα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «όπως σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση προβαίνει σε διαβήματα προς πάσα κατεύθυνση και φυσικά μια από αυτές είναι και η πλευρά του Συμβούλιο Ασφαλείας».

Κληθείς να αναφερθεί στην επικείμενη παράνομη μετάβαση του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η στάση της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς δεν εκδηλώνεται μόνο μέσα από αυτή την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, αλλά ποικιλοτρόπως και με επιθετική διάθεση όλο το τελευταίο διάστημα».

«Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις, η Κυβέρνηση προβαίνει σε διαβήματα προς πάσα κατεύθυνση τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Μονίμων Μελών ή μη Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, με στόχο να αποτραπεί η οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια και για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε να επαναρχίσει ο διάλογος» κατέληξε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top