ΚΟΣΜΟΣ

Η χήρα του δολοφονημένου προέδρου επέστρεψε στην Αϊτή για να παραστεί στην κηδεία του συζύγου της

Η χήρα του δολοφονημένου προέδρου επέστρεψε στην Αϊτή για να παραστεί στην κηδεία του συζύγου της

Η Μαρτίν Μοϊζ, χήρα του δολοφονημένου Προέδρου της Αϊτής, επέστρεψε χθες Σάββατο στο Πορτ-ο-Πρενς για να παραστεί στην κηδεία του συζύγου της, ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Η Μοίζ, η οποία τραυματίσθηκε στην νυχτερινή επίθεση ενόπλων της 7ης Ιουλίου που δολοφόνησαν τον Πρόεδρο Ζοβενέλ Μοίζ, πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

"Η πρώτη κυρία της Αϊτής, Μαρτίν Μοίζ μόλις έφτασε στην Αϊτή στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την κηδεία" του συζύγου της, που είναι προγραμματισμένη να τελεστεί δημοσία δαπάνη στις 23 Ιουλίου, τόνισε με tweet χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Φραντς Εξαντίς. Κατά την άφιξή της με ιδιωτικό αεροπλάνο, την υποδέχθηκε ο Πρωθυπουργός Κλοντ Ζοζέφ.

Έχοντας το δεξί χέρι της σε νάρθηκα, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο κάτω από μαύρα ρούχα, η 47χρονη χήρα του δολοφονημένου Προέδρου τέθηκε υπό την προστασία πρακτόρων ασφαλείας.

Οι συνθήκες της τραγωδίας εξακολουθούν να είναι ασαφείς δέκα ημέρες μετά τη δολοφονία του Ζοβενέλ Μοίζ, που ενδέχεται να αποσταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο τη φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου, όπου η εγκληματικότητα και η ανασφάλεια έχουν μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε γάγγραινα.

Η αϊτινή αστυνομία έχει συλλάβει περίπου 20 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πολλών πρώην Κολομβιανών στρατιωτών που κατηγορούνται ότι ήταν μέρος μιας ομάδας καταδρομέων που ταξίδεψε στη χώρα για να δολοφονήσει τον Αϊτινό πρώην Πρόεδρο.

Ο Λεόν Σαρλ, ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας της Αϊτής, διαβεβαίωσε την Παρασκευή να συνεργαστεί με διεθνείς ερευνητές, κυρίως με μέλη της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας για να εντοπίσει τους υποκινητές της δολοφονίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top