ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηλείδου: Τυχόν τουρκικές προκλήσεις να αντιμετωπιστούν από διεθνή κοινότητα «όπως πρέπει»

Πηλείδου: Τυχόν τουρκικές προκλήσεις να αντιμετωπιστούν από διεθνή κοινότητα «όπως πρέπει»

Την ελπίδα ότι οι οποιεσδήποτε τουρκικές προκλήσεις θα αντιμετωπιστούν «όπως πρέπει» από τη διεθνή κοινότητα, εξέφρασε η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου.

Σε δηλώσεις ύστερα από το μνημόσυνο των πεσόντων για τη μαύρη επέτειο της 20ης Ιουλίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος στη Λάρνακα, η Υπουργός ανέφερε ότι «47 χρόνια μετά, τελούμε σήμερα τα μνημόσυνα των ηρώων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας και για να υπερασπιστούν την Κύπρο το 1974. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να θυμόμαστε τις τεράστιες θυσίες που έκαναν αυτοί οι άνθρωποι για μας και για τις μελλοντικές γενιές, αλλά και να συνεχίσουμε με υπομονή, επιμονή και δύναμη να υπερασπιζόμαστε τη πατρίδα μας, ελπίζοντας όλοι μας σε καλύτερες μέρες».

Πρόσθεσε πως «ελπίζουμε πως οι οποιεσδήποτε τουρκικές προκλήσεις θα αντιμετωπιστούν και από την διεθνή κοινότητα όπως πρέπει ούτως ώστε να μην δημιουργηθούν νέα τετελεσμένα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Πηλείδου είπε ότι «η Κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού προβλήματος με στόχο την επανένωση της πατρίδας μας, με μία βιώσιμη και δίκαιη λύση που να είναι αποδεκτή από όλους τους πολίτες. Ελπίζουμε ότι αυτή η προσπάθεια θα αγκαλιαστεί και από την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ούτως ώστε να συνεχίσει η εποικοδομητική προσπάθεια που άρχισε τα τελευταία χρόνια και να μην μπούμε σε μια περίοδο είτε στασιμότητας είτε αλλαγής της βάσης της συζήτησης, κάτι που βεβαίως, δεν είναι αποδεκτό από την δική μας πλευρά».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top