ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες στο Βαρώσι για τον Ερντογάν - Πληροφορίες για το πρόγραμμα επίσκεψης

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες στο Βαρώσι για τον Ερντογάν - Πληροφορίες για το πρόγραμμα επίσκεψης

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι προετοιμασίες στην περίκλειστη περιοχή του Βαρωσίου για επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, γράφει η τ/κ ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τις εργασίες στον κήπο του ελληνικού γυμνασίου Αμμοχώστου.


Στο χώρο γίνονται εμφυτεύσεις δέντρων και φυτών, καθαριότητα, όπως καθαριότητα γίνεται και σε περιοχές που έχουν ανοίξει στην περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι συνεχίζονται και οι ετοιμασίες στο μετζίτ του Μπιλάλ Αγά που αναστηλώθηκε από το «τμήμα» βακουφιών.

Η Γενί Ντουζέν αναφέρει ότι σε συμβολική εκδήλωση στο Βαρώσι προέβησαν χθες απόγευμα ακτιβιστές της κίνησης Unite Cyprus Now. Ε/κ και T/κ, μέλη της κίνησης, φορώντας μάσκες, σχημάτισαν κύκλο κρατώντας ο ένας τα χέρια του άλλου δίδοντας το μήνυμα ότι «Ε/κ και Τ/κ Αμμοχωστιανοί είμαστε μαζί, πάντοτε καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο πολύ καλά, είναι κοινός ο πόνος, τα συναισθήματα, οι χαρές μας. Γνωρίζοντας ο ένας τον άλλο καλά, πάντοτε δίδουμε μαζί τον αγώνα και σήμερα είμαστε στο Βαρώσι χέρι με χέρι».

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν

Η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί σε δημοσίευμά της αναφέρεται σε πληροφορίες της για το πρόγραμμα της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα στις 19 και 20 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της τ/κ ιστοσελίδας, ο κ. Ερντογάν θα φτάσει στα κατεχόμενα στις 15.00 την Δευτέρα, 19 Ιουλίου. Στις 16.00 θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρία της «βουλής», την οποία θα προσφωνήσει ο Τούρκος Πρόεδρος και θ’ ανακοινώσει τα «καλά νέα», όπως ο ίδιος είπε χθες. Στην συνεδρία δεν θα παραστούν τα κόμματα ΡΤΚ και ΚΚΔ.

Στις 17.00 της Δευτέρας, όπως αναφέρεται, θα παρακαθίσει σε σύσκεψη στο «προεδρικό» και αμέσως μετά θα πάει στο Μπουγιούκ Χαν όπου θα συναντηθεί με νέους (όπως έκανε και ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι στην πρόσφατη επίσκεψή του στα κατεχόμενα). Στις 19.30 στο στάδιο Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί η παράσταση από την καλλιτεχνική ομάδα «Η φωτιά της Ανατολής» και στις 20.50 οι Ερντογάν και Τατάρ θα κηρύξουν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα διασημοτήτων στο ίδιο στάδιο.

Στις 22.30 το βράδυ της Δευτέρας ο Τούρκος Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία που θα τον συνοδεύει θα παραστούν στην έναρξη της «σκοπιάς μέχρι την αυγή», που είναι αγρυπνία ενόψει της 20ης Ιουλίου κοντά στην περιοχή που έγινε η απόβαση των τουρκικών δυνάμεων εισβολής.

Το πρωί της Τρίτης, 20 Ιουλίου, που συμπίπτει με την πρώτη ημέρα της Γιορτής των Θυσιών, ο κ. Ερντογάν θα προσευχηθεί στις 06.00 στο τζαμί Χαλά Σουλτάν, στη Μια Μηλιά. Στις 8 το πρωί θα συμμετάσχει στην τελετή στο μνημείο του Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία καις τις 9 θα παρακολουθήσει την παρέλαση σε κεντρική λεωφόρο στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Στις 13.30, όπως αναφέρεται, ο Τούρκος Πρόεδρος θα κάνει μια σειρά εγκαινίων. Μεταξύ αυτών θα είναι ο θεμέλιος λίθος για το νέο σαράι/ «προεδρικό» κοντά στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, τον νέο περιφερειακό δρόμο της κατεχόμενης Λευκωσίας, τα εγκαίνια του συστήματος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης , το καράβι – μουσείο στον κατεχόμενο Καραβά (πλοίου που πήρε μέρος στην εισβολή) και του μετζίτ του Μπιλάλ Αγά στο Βαρώσι.

Η Κίπρις ποστασί γράφει για «μαζικά εγκαίνια» που θα γίνουν στο ξενοδοχείο Concorde.

Σύμφωνα με το τ/κ Τύπο, ο Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύεται σε αυτή την επίσκεψη και από τον Πρόεδρο του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Η Κίπρις ποστασί γράφει ότι 15 φορτηγά έφτασαν χθες από την Τουρκία στα κατεχόμενα, που μεταφέρουν υλικό για την επίσκεψη Ερντογάν. Αναστάτωση, αναφέρει, προκάλεσαν πληροφορίες ότι στα φορτηγά βρίσκονταν παράνομοι μετανάστες κρυμμένοι, πληροφορία που διερευνήθηκε και δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top