ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έτσι αλλάζει η καθημερινότητα μας από την Τρίτη – Που επιτρέπεται να κυκλοφορείς χωρίς safe pass;

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έτσι αλλάζει η καθημερινότητα μας από την Τρίτη – Που επιτρέπεται να κυκλοφορείς χωρίς safe pass;

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, το άγριο χτύπημα της μετάλλαξης ‘ΔΕΛΤΑ’ και η αύξηση των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό ανάγκασαν την Κυβέρνηση να λάβει νέα αυστηρά μέτρα, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από την ερχόμενη Τρίτη 20 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, μέχρι τις 31 Ιουλίου, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους καθώς και υποστατικά όπου, τηρουμένων των μέτρων αποστασιοποίησης σύμφωνα με τις εκάστοτε κατευθυντήριες οδηγίες και υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει η δυνατότητα συνάθροισης πέραν των 20 προσώπων, περιλαμβανομένων των εργαζομένων, απαιτείται για πρόσωπα ηλικίας 12 ετών και άνω η προσκόμιση SafePass. Στους χώρους όπου απαιτείται η παρουσίαση SafePass περιλαμβάνονται οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, λιανικού εμπορίου ποτών και τροφίμων, χώροι εστίασης, κέντρα διασκέδασης, κοκ.

Οι επιχειρήσεις/υποστατικά μεριμνούν ώστε να αναγράφουν σε περίοπτο χώρο εξωτερικά της επιχείρησης/υποστατικού τους, τον μέγιστο αριθμό πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται στον χώρο. Επιπλέον, επιβάλλεται όπως αναγράφεται σε περίοπτο χώρο εξωτερικά της επιχείρησης/υποστατικού τους, εάν απαιτείται ή όχι η προσκόμιση SafePass, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τον αριθμό των εργαζομένων, όσο και των πελατών.

Για παράδειγμα, δεν απαιτείται η προσκόμιση SafePass, εφόσον σε ένα αρτοποιείο ή μίνι-μάρκετ, με βάση τα τετραγωνικά μέτρα, επιτρέπεται να βρίσκονται στον χώρο ανά πάσα στιγμή 15 πελάτες και υπάρχουν και 5 εργαζόμενοι. Σε ένα κατάστημα λιανικού εμπορίου απαιτείται η προσκόμιση SafePass εφόσον, με βάση τα τετραγωνικά μέτρα, στον χώρο επιτρέπεται να βρίσκονται 16 πελάτες και 5 εργαζόμενοι.

Εξαιρούνται από την υποχρέωση προσκόμισης SafePass, οι παραλίες, τα πάρκα και γραμμικά πάρκα, τα φράγματα, οι πλατείες, τα μονοπάτια της φύσης και οι εκδρομικοί χώροι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE