Το ένα άτομο που απεβίωσε με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορά σε γυναίκα, ηλικίας 90 ετών, που κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.
Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 384, εκ των οποίων 256 άντρες (67%), και 128 γυναίκες (33%). Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 77,2 έτη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτσι προέκυψαν τα 953 κρούσματα - Οι περιοχές που εντοπίστηκαν θετικά rapid test – ΠΙΝΑΚΑΣ
Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 190 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 44 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.
Από τους 44 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 19 είναι διασωληνωμένοι, σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οι 25 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι η ακόλουθη:
Νοσηλευτήριο
|
Θάλαμος
|
Αριθμός Ασθενών
|
Αμμοχώστου
(50 ασθενείς)
|
Θάλαμος COVID
|
44
|
Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας
|
6
|
Λευκωσίας
(54 ασθενείς)
|
Θάλαμος COVID
|
28
|
Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας
|
7
|
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
|
19
|
Λεμεσού
(55 ασθενείς)
|
Θάλαμος COVID
|
44
|
Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας
|
11
|
Λάρνακας
(22 ασθενείς)
|
Θάλαμος COVID
|
21
|
Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας
|
1
|
Μακάρειο
(9 ασθενής)
|
Θάλαμος COVID
|
9
|