ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξέφρασε ανησυχία για τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις η Αννίτα

Εξέφρασε ανησυχία για τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις η Αννίτα

Ανησυχία για τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις, ειδικότερα δε ενόψει της επικείμενης παράνομης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα και της δεδηλωμένης πρόθεσής του για  ανακοινώσεις, με στόχο τη δημιουργία νέων τετελεσμένων, εξέφρασε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.


Η κ. Δημητρίου, η οποία δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δρ Σίμο Ιωάννου υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία και τον συμβολισμό της πόλης της Αμμοχώστου για όλους τους Κυπρίους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, πρέπει, τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής, «να επικρατήσουν η σύνεση και η ομοψυχία και με ενότητα να εντείνουμε τις διπλωματικές προσπάθειές μας για αποτροπή νέων τετελεσμένων».

Στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, υπογράμμισε η κ. Δημητρίου, επιβάλλεται η συστράτευση δυνάμεων, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι όποιες κινήσεις της τουρκικής πλευράς.

Στο πλαίσιο δε αυτό, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου για τις εκ μέρους της ενέργειες προς ομολόγους της των Κοινοβουλίων των κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διεθνών και περιφερειακών κοινοβουλευτικών οργανισμών, καθώς και χωρών της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Διαβεβαίωσε τον Δήμο Αμμοχώστου για την ετοιμότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων να αναλάβει πρωτοβουλίες που κρίνονται αναγκαίες προς αυτή την κατεύθυνση.  

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Βουλής για την αμέριστη στήριξή της στον αγώνα των Αμμοχωστιανών που είναι και αγώνας όλων των Κυπρίων.

Ενημέρωσε την κ. Δημητρίου για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Δήμος Αμμοχώστου ενάντια στα όσα παράνομα και απαράδεκτα μεθοδεύονται σε βάρος των νόμιμων κατοίκων της κατεχόμενης πόλης, τονίζοντας τη σημασία της ενότητας και της ομοψυχίας για να δοθούν μηνύματα ελπίδας στους Αμμοχωστιανούς και σε όλους τους Κυπρίους.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμησή του για τη στήριξη της Προέδρου της Βουλής στις δράσεις του Δήμου και για την άψογη συνεργασία με τη Βουλή των Αντιπροσώπων για προώθηση των κοινών στόχων και ιδιαίτερα της διαφώτισης για το ζήτημα της Αμμοχώστου και ευρύτερα για το κυπριακό πρόβλημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top