Τατάρ: «Εμείς σε αυτό το παιχνίδι δεν συμμετέχουμε... ανοίξαμε νέα σελίδα με την στήριξη της Τουρκίας»

Τατάρ: «Εμείς σε αυτό το παιχνίδι δεν συμμετέχουμε... ανοίξαμε νέα σελίδα με την στήριξη της Τουρκίας»

Έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή στην Κύπρο μετά τη Γενεύη, υποστήριξε ο Τ/Κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ δηλώνοντας ότι έχει καταγράψει στα πρακτικά του ΟΗΕ την πρόταση της τουρκικής πλευράς για δύο κράτη στην Κύπρο.

Σε ομιλία του στην Σελεύκεια της Τουρκίας όπου παρακολούθησε τελετή για τους εορτασμούς της 47ης επετείου της τουρκικής εισβολής, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «ο ‘Τ/κ λαός’ αναγεννήθηκε στις 20 Ιουλίου του 1974», υποστηρίζοντας ότι συνεχίζει να ζει μέσα σε κυριαρχία, ανεξαρτησία και ασφάλεια.

Ο κ. Τατάρ επανέλαβε ότι το επιχείρημα της ομοσπονδίας έχει τελειώσει και ότι έχουν χαλάσει το παιχνίδι που παίζεται, προσθέτοντας ότι «το παιχνίδι είναι να μετατρέψουν τον ‘Τ/κ λαό’ σε μειονότητα και να απομακρύνουν την Τουρκία από την Κύπρο».

«Εμείς σε αυτό το παιχνίδι δεν συμμετέχουμε, η σελίδα της ομοσπονδίας έκλεισε, ανοίξαμε μια νέα σελίδα με την στήριξη της Τουρκίας, έχουμε υποβάλει τη πρόταση των δύο κρατών και την κατέγραψα στα πρακτικά του ΟΗΕ», ανέφερε, προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή για την Κύπρο μετά την Γενεύη.

Ο Τ/Κ ηγέτης είπε ότι έχουν πληρώσει ένα μεγάλο τίμημα για να έρθουν σε αυτές τις μέρες με την Τουρκία στην Κύπρο, έχουν βιώσει βιαιότητα και σφαγές, αλλά ως Τ/Κ δεν εγκατέλειψαν ποτέ την κυριαρχία και ανεξαρτησία τους. Κατά την έκφρασή του «ο Τ/κ λαός δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το κράτος, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία του, δεν θα σπάσει ποτέ τους δεσμούς του με την Τουρκία και θα συνεχίσει να το φωνάζει στον κόσμο».

Ανέφερε ότι ενεργούν μαζί με την Τουρκία «στους ενεργειακούς πόρους της ανατολικής Μεσογείου, τον πλούτο, τη γαλάζια πατρίδα και τον εναέριο χώρο».

Ο κ. Τατάρ είπε ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να πάρει η «τδβκ», όπως είπε αναφερόμενος στα κατεχόμενα, «τη θέση της ως κυρίαρχο και αναγνωρισμένο κράτος στον κόσμο».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρή μάχη στην ΕΔΕΚ: Συμμαχίες, αποχωρήσεις και ανατροπές πριν την κάλπες της 5ης Σεπτεμβρίου

Σκληρή μάχη στην ΕΔΕΚ: Συμμαχίες, αποχωρήσεις και ανατροπές πριν την κάλπες της 5ης Σεπτεμβρίου

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εσωκομματικές εκλογές της ΕΔΕΚ στις 5 Σεπτεμβρίου, εξελίσσεται σε μια από τις πιο κρίσιμες αναμετρήσεις των τελευταίων ετών για το Κίνημα. Οι τελευταίες εξελίξεις, δεν περιορίζονται πλέον στην καταγραφή των υποψηφιοτήτων και των συσχετισμών. Αποκαλύπτουν ένα βαθύτερο πρόβλημα πολιτικής και οργανωτικής φυσιογνωμίας, με την ενότητα του κόμματος, την αξιοπιστία του και την προοπτική του, να βρίσκονται στο επίκεντρο.