ΠτΔ: Επαγρυπνούμε, παρακολουθούμε και θα αντιδράσουμε ανάλογα με το τι θα εξαγγείλει ο Ερντογαν

ΠτΔ: Επαγρυπνούμε, παρακολουθούμε και θα αντιδράσουμε ανάλογα με το τι θα εξαγγείλει ο Ερντογαν

Επαγρυπνούμε, παρακολουθούμε και θα αντιδράσουμε ανάλογα με το τι θα εξαγγείλει ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την παρουσία του στα κατεχόμενα, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την τέλεση του μνημοσύνου των πεσόντων προς προάσπιση της νομιμότητας και της Δημοκρατίας κατά το Πραξικόπημα, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «σήμερα είναι μέρα μνήμης που δεν πρέπει ποτέ να διαγραφεί διότι η προδοσία της Χούντας και των εδώ συνεργατών της έφεραν μια ανείπωτη καταστροφή στην Κύπρο. Συνεπώς, ο καθένας θα πρέπει να διδάσκεται από το τι προηγήθηκε τι ακολούθησε του πόσο κάποιοι Ελληνόφωνοι εκτελούσαν εντολές ξένων δυνάμεων προς όφελος συγκεκριμένης χώρας».

Κληθείς να πει τι θα συμβούλευε τους Αμμοχωστιανούς ενόψει και της καθόδου του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα και των ενδεχόμενων εξαγγελιών του για την Αμμόχωστο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «να κάνουν υπομονή. Επαγρυπνούμε, παρακολουθούμε και θα αντιδράσουμε ανάλογα με το τι θα είναι τα όσα δια της παρουσίας του θα εξαγγείλει».

Σε ερώτηση γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε το βέτο εντός της ΕΕ σε σχέση με την Τουρκία, εφόσον δεν εντάθηκαν οι πιέσεις προς την Τουρκία, ο Πρόεδρος είπε ότι «η θετική ατζέντα δεν εγκρίθηκε γιατί μεταξύ των πρώτων που είπαν ‘δεν θα εγκριθεί’ ήταν η Κυπριακή Δημοκρατία δια στόματος του Προέδρου. Εάν δείτε τα Συμπεράσματα της 24ης και 25ης (Ιουνίου) όπου επένδυε ο κ. Ερντογάν να πάρει θετική ατζέντα, δεν την πήρε. Συνεπώς, αντίθετες δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισιέλ, της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις κ. Ζοζέπ Μπορέλ, είτε του ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες, θα δείτε ότι όλοι μα όλοι προειδοποιούν την Τουρκία, πέραν βεβαίως των ηγετών των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Συνεπώς, πράττουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν μέσα στα πλαίσια της ορθόδοξης διπλωματίας και θα είμαστε έτοιμοι, ανάλογα με το πώς θα συμπεριφερθεί κατά την εδώ παρουσία του, να αντιδράσουμε.

Θέλω να ευχαριστήσω διότι κατά τη χθεσινή σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου υπήρξε ένα δημιουργικός διάλογος, μια παραγωγική παρουσία όλων, μια παραγωγική συμμετοχή και μια από κοινού αποφασιστική αντιμετώπιση των όσων ενδεχόμενα καταγραφούν».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Η Ολλανδία στέλνει φρεγάτα στην Αν. Μεσόγειο - Μπαράζ πυραύλων της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ

LIVE: Η Ολλανδία στέλνει φρεγάτα στην Αν. Μεσόγειο - Μπαράζ πυραύλων της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ

Φλέγεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων απέναντι στην Τεχεράνη και τη Βηρυτό. Το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones, βάζοντας στο στόχαστρο το Τελ Αβίβ, αλλά και χώρες του Κόλπου. To μεσημέρι βρέθηκαν στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE