ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Υψηλός ο αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως, εκκλήσεις για εμβολιασμό

Υψηλός ο αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως, εκκλήσεις για εμβολιασμό

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 1.642 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.740.325, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.


Οι θάνατοι 32 ασθενών με την Covid-19 το ίδιο διάστημα αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στους 91.319 νεκρούς ως εδώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι υγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη τραγικό ρεκόρ 98 θανάτων ασθενών με την Covid-19 κατά τις προηγούμενες 24 ώρες, καθώς δυσκολεύονται ολοένα περισσότερο να ελέγξουν το νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.


Από την αρχή της πανδημίας ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα έχει φθάσει τους 3.032 νεκρούς μέχρι εδώ.

Το ίδιο διάστημα, στην επικράτεια του βασιλείου επιβεβαιώθηκαν 9.186 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχει καταγραφεί πως μολύνθηκαν να φθάνει τους 372.215.

Στην Ινδονησία το υψηλόβαθμο μέλος της κυβέρνησης, Λουχούτ Παντζαϊτάν, προειδοποίησε σήμερα ότι τα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 είναι ενδεχόμενο να συνεχίσουν να αυξάνονται στη χώρα, τονίζοντας ωστόσο, πως οι αρχές ελπίζουν ότι ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων δε θα ξεπεράσει τα 60.000 περιστατικά μόλυνσης.

Στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, ο Λουχούτ είπε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν πιο αδύναμη κατά του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορονωϊού, που καταγράφει τις περισσότερες μολύνσεις στο νησί της Ιάβας.

Ο ίδιος, παρότρυνε επίσης, τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, προκειμένου να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να νοσήσουν σοβαρά και να πεθάνουν.

Η Ινδονησία ανέφερε χθες 54.000 κρούσματα μόλυνσης, με τον αριθμό αυτό, να είναι δεκαπλάσιος και πλέον από τον αριθμό των μολύνσεων στις αρχές Ιουνίου, παρά την εφαρμογή νέων περιοριστικών μέτρων.


Η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, που οφείλεται στη πολύ μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα, καθώς και μια επιβράδυνση στους εμβολιασμούς ώθησαν κυβερνήσεις να καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα, καθώς και για άλλες ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός φαίνεται πλέον να κερδίζει έδαφος σε όλο τον κόσμο.

Ολο και περισσότερες χώρες ορίζουν επίσης ότι ένα εμβόλιο ή ένα αρνητικό τεστ θα απαιτείται για διάφορες δραστηριότητες, μεταξύ άλλων και για να δειπνήσει κάποιος σ` ένα εστιατόριο.

Ακολουθούν χώρες που έχουν επιλέξει να κάνουν τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 υποχρεωτικό, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.

Οι αρχές στην Αυστραλία ανέφεραν σήμερα μία μείωση στα νέα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 στο Σίδνεϊ, καθώς η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας βρίσκεται σε ένα παρατεταμένο λοκντάουν, προκειμένου να καταπολεμήσει την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού, που παρουσιάζει υψηλή μεταδοτικότητα.

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν δήλωσε πως οι αριθμοί θα πρέπει να μειωθούν σημαντικά για την πόλη των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, προκειμένου αυτή να εξέλθει από το λοκντάουν, με δεδομένο ότι 28 από τα 65 νέα κρούσματα μόλυνσης αναφέρθηκαν σε ανθρώπους, που είχαν μολυνθεί και εξακολουθούσαν να είναι δραστήριοι στην κοινότητα.

ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Καιρός: Θα «πνιγούμε» από τη σκόνη - Πότε αναμένεται να βρέξει - Αναλυτικά η πρόγνωση

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο Tik Τοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top