ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκτατή συνέδρια το ΔΣ της ΕΠΟΠΑΗ για το ν/σ για ΔΟΚΕ

Εκτατή συνέδρια το ΔΣ της ΕΠΟΠΑΗ για το ν/σ για ΔΟΚΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟΠΑΗ συνέρχεται αύριο προκειμένου να αποφασίσει για περαιτέρω ενέργειες σε σχέση με το Νομοσχέδιο που κατάθεσε το Υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή με τίτλο “Ο περί Δημόσιων Οργανισμών και Κρατικών Επιχειρήσεων Νόμος του 2015”.

Η ΕΠΟΠΑΗ καταγγέλλει ότι το Υπουργείο Οικονομικών αδιαφορεί για τις θέσεις των εργαζομένων και προβαίνει σε μονομερείς ενέργειες.

“Παρόλο που έχουμε κάνει παραστάσεις ότι αυτό θα είναι καταστροφικό για την Αρχή Ηλεκτρισμού, εντούτοις το Υπουργείο κωφεύει και δηλώνει ότι προωθεί νομοσχέδιο για τη χρηστή διοίκηση των Οργανισμών” αναφέρει σε ανακοίνωση η ΕΠΟΠΑΗ, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο “στην ουσία προσπαθεί να αποκρύψει ότι δημιουργεί το εργαλείο που θα του επιτρέψει τουλάχιστον για τον Οργανισμό μας να παρακάμψει συνταγματικά κωλύματα, αφού του απομονώσει υπηρεσίες και περιουσιακά στοιχεία, να τα ξεπουλήσει”.

Σημειώνει πως μετά το Νομοσχέδιο επανακατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο με “επουσιώδεις αλλαγές” και χωρίς διαβούλευση, κατά παράβαση της υφιστάμενης Νομοθεσίας αρ. 4010 /2005 και της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2002/14/ΕΚ που προβλέπουν τις εκ των προτέρων και έγκαιρες διαβουλεύσεις με τους εργαζομένους. 

Τονίζει επίσης ότι το Υπουργείο παραβιάζει τη δέσμευσή του προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου και Βιομηχανίας για μη μονομερείς ενέργειες μέχρι την αποπεράτωση της μελέτης για τον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.

“Για τη στάση αυτή της Κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή να αδιαφορεί για τις θέσεις της ΑΗΚ και των εργαζομένων, που αφορούν τον μεγαλύτερο τεχνικό Οργανισμό του τόπου, συνέρχεται αύριο 22/05/2015 εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟΠΑΗ προκειμένου να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες μας”, αναφέρει η ΕΠΟΠΑΗ, υπενθυμίζοντας πως υπάρχει η ομόφωνη και με μυστική ψηφοφορία απόφαση των μελών μας για προστασία του Οργανισμού μας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία στην Ελλάδα: Ποδοσφαιριστής σε τοπική ομάδα ο 27χρονος που ανασύρθηκε νεκρός -Δείτε βίντεο

• Θλίψη στη Λευκωσία: Πέθανε η Παρασκευή Στυλιανού - Η παράκληση της οικογένειας - Δείτε φωτογραφία της

• Νέα Σμύρνη: 20χρονος εισέβαλε σε κηδεία και προκάλεσε πανικό – Χόρευε πάνω από το φέρετρο

• Πόσο επιβαρύνουν τον λογαριασμό ρεύματος τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια; Δείτε πώς να το υπολογίσετε

• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers



Λετυμπιώτης: «Εξέλιξη στρατηγικής σημασίας η συμφωνία ΚΔ-Hermes Airports»

Λετυμπιώτης: «Εξέλιξη στρατηγικής σημασίας η συμφωνία ΚΔ-Hermes Airports»

Ως μία εξέλιξη στρατηγικής σημασίας, που διασφαλίζει τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα θέτει τις βάσεις για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των αεροδρομίων της χώρας, χαρακτηρίζει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Hermes Airports, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top