ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Επιστρέφουν περιοριστικά μέτρα – Τι εξετάζουν οι ειδικοί για καταπολέμηση της νέας έξαρσης

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Επιστρέφουν περιοριστικά μέτρα – Τι εξετάζουν οι ειδικοί για καταπολέμηση της νέας έξαρσης

Μονόδρομος είναι πλέον για την Κυβέρνηση η λήψη περισσότερων μέτρων κατά της πανδημίας, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφεται καθημερινά τις τελευταίες εβδομάδες προκαλεί έντονη ανησυχία αλλά και πίεση στο σύστημα υγείας.

Με την μετάλλαξη «ΔΕΛΤΑ» να έχει χτυπήσει για τα καλά την Κύπρο και τα κρούσματα να ξεπερνούν τα 800 και κάποιες φορές τα 900, κάτω από συνθήκες καύσωνα, αυτό σημαίνει πως μας περιμένει ένα δύσκολο φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, η συγκεκριμένη μετάλλαξη μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα και από το Βρετανικό στέλεχος αλλά και από το αρχικό του covid – 19, ενώ περισσότερο νοσούν οι ανεμβολίαστοι αλλά και οι νεαρότερες ηλικίες.

Σε ό,τι αφορά το δύσκολο φθινόπωρο που μας έρχεται, ενδεχομένως να επιστρέψουμε και στα περιοριστικά μέτρα – πράγμα που όλοι απευχόμαστε – ωστόσο το γεγονός πως μέσα στο καλοκαίρι τα κρούσματα ανεβαίνουν και δεν λένε να πέσουν, το φθινόπωρο πιθανόν να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια μεγαλύτερη έξαρση.

Η θετική εξέλιξη των τελευταίων ημερών είναι τα αυξημένα ραντεβού για εμβολιασμό, καθώς πολλοί είναι αυτοί που θορυβήθηκαν στο άκουσμα του τερματισμού των δωρεάν ράμπιτ τεστ από την 1η Αυγούστου και έσπευσαν να κλείσουν την μέρα που θα εμβολιαστούν.

Εξάλλου εξετάζονται και τα κίνητρα που θα δοθούν στους νέους με στόχο ακόμα περισσότερη αύξηση στο ενδιαφέρουν του εμβολιασμού, καθώς χθες ο Επίτροπος του Πολίτη, Παναγιώτης Σεντώνας συγκάλεσε τη σύσκεψη με σκοπό την εκπόνηση πλάνου νέων κινήτρων που θα απευθύνονται κυρίως σε νέους (που είναι και ο στόχος του εμβολιαστικού πλάνου).

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Δευτέρα 12 Ιουλίου, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 832 (ποσοστό θετικότητας: 1,39%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top