Χριστοδουλίδης, Δένδιας και Μπορέλ συζήτησαν για την επίσκεψη Ερντογάν στο Βαρώσι

Χριστοδουλίδης, Δένδιας και Μπορέλ συζήτησαν για την επίσκεψη Ερντογάν στο Βαρώσι

Συζήτηση για την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στο Βαρώσι είχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου με τον Ύπατο Εκπρόσωπο Μπορέλ στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.


Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας σε ανάρτησή του σημείωσε τα εξής: "Συζητήσαμε για τις επαπειλούμενες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια, στη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Ύπατο Εκπρόσωπο Ζοζέπ Μπορρέλ, στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ."

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.