ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στεφανος Στέφανου: Η διχοτόμηση αποτελεί εφαλτήριο για νέες περιπέτειες του λαού μας

Στεφανος Στέφανου: Η διχοτόμηση αποτελεί εφαλτήριο για νέες περιπέτειες του λαού μας

Η διχοτόμηση αποτελεί εφαλτήριο για νέες περιπέτειες του λαού μας δήλωσε ο γενικός Γραμματεας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στέφανου στο πλαίσιο επίσκεψης του στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, μετά από συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου δήλωσε «Σήμερα καλωσορίσαμε τον νέο γενικό γραμματέα της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΕΛ Στέφανο Στέφανου στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Αμμοχώστου που βρίσκεται στα κράσπεδα της αγαπημένης μας πόλης και του ευχηθήκαμε κάθε επιτυχία στο πολύ δύσκολο έργο το οποίο τον περιμένει».
 
Είχαμε μια πολύ πολύ εποικοδομητική συζήτησε ανέφερε ο δήμαρχος και είπε πως ο Στέφανος Στέφανου άκουσε τις θέσεις μας τους προβληματισμούς μας και ακολούθως ακούσαμε εμείς τις θέσεις του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό αλλά κυρίως για το θέμα της Αμμοχώστου, τα τελευταία τεκταινόμενα όσον αφορά την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου
 
«Είχαμε πλήρη υποστήριξη από το ΑΚΕΛ», είπε ο Σίμος Ιωάννου όσον αφορά κυρίως το θέμα της Αμμοχώστου και είπε ότι είναι δίπλα στο λαό της Αμμοχώστου το ΑΚΕΛ και θα υποστηρίξει τον δίκαιο αγώνα των Αμμοχωστιανών για επιστροφή στην πόλη τους κάτω από την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.
 
«Ο Στέφανος Στέφανου μας έχει διαβεβαιώσει», είπε ο δήμαρχος Αμμοχώστου «ότι στις 19 Ιουλίου θα κινητοποιηθούν οι δυνάμεις του ΑΚΕΛ για να είναι δίπλα στον δήμο, κάτι που ζητούμε και από τα υπόλοιπα κόμματα να πράξουν».

Από την πλευρά του ο Στέφανος Στέφανου δήλωσε «Καταρχήν να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αμμοχωστου και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που μας δέχθηκαν σήμερα θα έλεγα σε αυτόν τον συμβολικό χώρο δίπλα από το οδόφραγμα που οδηγεί στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και οι συμβολισμοί διαδραματίζουν τον δικό τους ρόλο».
 
«Θέλαμε», είπε, «αυτή ειδικά την περίοδο που η Τουρκία ενισχύει την όλην επιθετική και προκλητική συμπεριφορά της έναντι της Κύπρου αλλά και έναντι της Αμμοχώστου προσπαθώντας να παραβιάσει εντελώς τα ψηφίσματα του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα και στην περιοχή της Αμμοχώστου, πέραν από τα αλλά τετελεσμένα που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια σε σχέση με το Κυπριακό, να συναντηθούμε με τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους, να μεταφέρουμε την συμπαράσταση του ΑΚΕΛ στον αγώνα που κάνουν οι Βαρωσιώτες για την πόλη τους, που είναι αγώνας για την επίλυση του κυπριακού».
 
«Γιατί κακά τα ψέματα»,  είπε, «έχει την δίκη του σημασία το θέμα της Αμμοχώστου έτσι όπως καταγράφεται σε σχετικά ψηφίσματα και σε σχετικές αποφάσεις και  συμφωνίες, αλλά την ίδια ώρα να μην ξεχνάμε ότι το θέμα της Αμμοχώστου είναι και ένα μέρος του προβλήματος που λέγεται Κυπριακό».
 
«Και αν σήμερα η Τουρκία κάνει όσα κάνει στην περιοχή της Αμμοχώστου αυτό είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε ένα διαπραγματευτικό κενό και αδιέξοδο με την Τουρκία να είναι απενοχοποίημενη και εκμεταλλεύεται αυτό το γεγονός η Τουρκία για να δημιουργεί νέα τετελεσμένα και σιγά σιγά να μας παίρνει στην οριστική διχοτόμηση», είπε.
 
«Εμείς πάντοτε λέγαμε ότι η διχοτόμηση αποτελεί εφαλτήριο για νέες περιπέτειες του λαού μας γι' αυτό το είπαμε και στον δήμαρχο και στο δημοτικό συμβούλιο ότι μαζί με τα διαβήματα μας, μαζί με τις προσπάθειες μας προς τον διεθνή παράγοντα και τα Ηνωμένα Έθνη για να βοηθήσουν να μην προχωρήσει άλλο η Τουρκία στα νέα τετελεσμένα που προσπαθεί να δημιουργήσει, την ίδια ώρα εμείς θεωρούμε πολύ σημαντικό η δίκη μας η πλευρά να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση επανέναρξης των διαπραγματεύσεων γιατί όσο δεν έχουμε διαπραγματεύσεις η Τουρκία βρίσκει την ευκαιρία να δημιουργεί τα νέα τετελεσμένα», είπε.
 
Πρόσθεσε ότι ως ΑΚΕΛ, έχουν καταθέσει μια συγκεκριμένη πρόταση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφορικά με το πως θα μπορούσαμε να βγαίναμε μπροστά  με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες έτσι ώστε από την μια να απευθυνθούμε προς τον διεθνή παράγοντα για να κινηθεί προς την κατεύθυνση της Τουρκίας έτσι ώστε να εγκαταλείψει αυτή την προκλητική συμπεριφορά και από την άλλη για να δημιουργήσουμε πίεση πάνω στην Τουρκία να εγκαταλείψει τις διχοτομικές τις θέσεις και να συμφωνήσει σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
 
«Δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει αν η Τουρκία τελικά έστω και με τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η ελληνοκυπριακή πλευρά εάν θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της λύσης, το σίγουρο όμως είναι ότι αν δεν κάνουμε κάτι εμείς σίγουρα η Τουρκία θα παραμείνει σε αυτή την επιθετική και προκλητική διάταξη που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην διχοτόμηση», είπε
 
Διαβεβαίωσε ότι στις 19 του μηνός το ΑΚΕΛ θα δώσει το παρόν του μαζικά στην εκδήλωση των Βαρωσιωτων όπως κάθε χρόνο, αλλά και ειδικά φέτος που υπάρχουν αυτές οι αρνητικές εξελίξεις, ώστε να δωθεί το μήνυμα προς όλους ότι «εμείς δεν αποδεχόμαστε τα τετελεσμένα ότι δεν αποδεχόμαστε την διχοτόμηση ότι θέλουμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να υπάρξει λύση στο Κυπριακό που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση και στην επανένωση του τόπου μας στο πλαίσιο μιας διζωνικής  δικοινοτικής ομοσπονδίας».
 
«Αυτό θα πρέπει να είναι το μήνυμα που πρέπει να βγει από την εκδήλωση και αυτό πιστεύω ότι θα βγει μέσα από την εκδήλωση», ανέφερε.
 
Πρόσθεσε ότι στο Εθνικό Συμβούλιο της Τετάρτης, το ΑΚΕΛ με εποικοδομητική στάση θα προσπαθήσει έτσι ώστε να πετύχει το καλύτερο δυνατό για την Αμμόχωστο και την ίδια ώρα να κινήσει τα πράγματα προς τα μπροστά σε σχέση με την επιδιωκόμενη λύση. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top