Υπόγεια πόλη…νεκρών στην Ιερουσαλήμ

Υπόγεια πόλη…νεκρών στην Ιερουσαλήμ

Ήδη έχει ξεκινήσει η κατασκευή ενός νέου έργου στην καρδιά της ιερή γης του Ισραήλ, μια υπόγεια πόλη των νεκρών, όπου ένα τεράστιο δίκτυο από σύγχρονες κατακόμβες θα βρίσκεται κάτω από ένα βουνό.

Ουσιαστικά, είναι μια σύγχρονη εκδοχή των υπόγειων κρυπτών που ήταν μια αρκετά διαδεδομένη πρακτική στις αρχαίες κοινωνίες. Αυτές οι υπόγειες κρύπτες θα διαθέτουν ένα αξιόλογο δίκτυο ανελκυστήρων και θα ενώνουν τις σήραγγες που θα φιλοξενούν άλλοι 22.000 τάφοι.

Οι εργασίες έχουν ήδη αρχίσει για το έργο που θα κοστίσει 50 εκατομμύρια δολάρια, στο χώρο του νεκροταφείου Har HaMenuchot, το μεγαλύτερο νεκροταφείο του Ισραήλ, όπου 150.000 άνθρωποι έχουν ήδη ταφεί πάνω από το έδαφος.

Ο Hananya Shachar, διευθυντής της Εβραϊκής Κοινότητας και Κοινωνίας Ταφής της Ιερουσαλήμ, δήλωσε στην Washington Post: «Χρειαζόμαστε τη γη μας για τους ζωντανούς και όχι για τους νεκρούς.

«Τώρα έχουμε τον εξοπλισμό για τις γεωτρήσεις, την τεχνογνωσία και τα μέσα, γι 'αυτό είπαμε: 'Ας το κάνουμε'».

Το έργο έχει χρηματοδοτηθεί από τις προ-πωλήσεις των ταφικών οικοπέδων, ως επί το πλείστον σε Εβραίους, ενώ θα είναι ελεύθερο και σε Ισραηλινούς.

Η διάτρηση κάτω από το βουνό είναι ήδη σε εξέλιξη καθώς η ανάγκη για έρευση χώρου νεκρών είναι μεγάλη.

Χτισμένο το 1951, το Har Hamenuchot, συνεχώς επεκτείνεται σε μέγεθος για να γίνει το μεγαλύτερο νεκροταφείο της χώρας.

Πριν από τη δημιουργία του, το Όρος των Ελαιών στην ανατολική της πόλης ήταν το κύριο νεκροταφείο της χώρας.

Παρά τους αρχικούς δισταγμούς, οι υπερ-Ορθόδοξες κοινωνίες ταφής του Ισραήλ έχουν αγκαλιάσει την ιδέα ως την πιο αποτελεσματική εβραϊκή πρακτική σε μια εποχή όπου τα περισσότερα από τα νεκροταφεία στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι γεμάτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Εκκενώνεται το αεροδρόμιο Πάφου - Ήχησαν ξανά οι σειρήνες στο Ακρωτήρι

LIVE: Εκκενώνεται το αεροδρόμιο Πάφου - Ήχησαν ξανά οι σειρήνες στο Ακρωτήρι

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τον θάνατο του αλί Χαμενεΐ, Ισραήλ και ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέο κύμα επιθέσεων κατά του Ιράν που απάντησε με μπαράζ αντιποίνων σε αμερικανικούς στόχους της περιοχής Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μήνυμα ξεκαθάρισε πως «η πατρίδα μας δεν μετέχει με οιονδήποτε τρόπο και ούτε προτίθεται να αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης». Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE