ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Στεφάνου: Τώρα η Κύπρος έχει ανάγκη ένα ΑΚΕΛ δυνατό

Σ. Στεφάνου: Τώρα η Κύπρος έχει ανάγκη ένα ΑΚΕΛ δυνατό

Σήμερα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κινδύνους που ίσως αποβούν μοιραίοι, η Κύπρος έχει ανάγκη ένα ΑΚΕΛ δυνατό, ανέφερε ο ΓΓ του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας ότι η παρακαταθήκη του Δημήτρη Χριστόφια απαντά ότι μπορούμε τα τραβήξουμε ξανά μπροστά.


Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μιλούσε, το βράδυ της Παρασκευής, σε εκδήλωση – αφιέρωμα στον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην κοινότητα Πελενδρίου, κατά τη διάρκεια της οποία έγινε ονοματοδότηση δρόμου και πάρκου στη μνήμη του και προβλήθηκε φιλμάκι για τη ζωή και τη δράση του Δημήτρη Χριστόφια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, ο κ.Στεφάνου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η Κύπρος θα θυμάται πάντα ότι πέρασε από το τιμόνι της ένας Πρόεδρος που αντίκριζε τον κυπριακό λαό στην ολότητά του, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Λατίνους και Αρμένιους.

« Ένα Πρόεδρο που οραματίστηκε το κοινό τους μέλλον στην κοινή τους πατρίδα και άνοιξε το δρόμο για να γίνει αυτό όπως έλεγε ο ίδιος, ζωή και πράξη. Και γι’ αυτό το όραμα μίλησε στον λαό ξεκάθαρα, με εντιμότητα και ειλικρίνεια», πρόσθεσε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε ακόμη πως «όσα πέτυχε το ΑΚΕΛ επί Χριστόφια, όσα έχτισε ο Χριστόφιας μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία, έχουν σήμερα διπλή αξία για εμάς» και υπέδειξε ότι «κανένας δεν είναι ευτυχισμένος για το σημείο στο οποίο βρέθηκε το Κόμμα μας σήμερα μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που περνά ο τόπος και η κοινωνία μας».

Σήμερα που η Κύπρος βρίσκεται αντιμέτωπη με κινδύνους που ίσως αποβούν μοιραίοι και η κυπριακή κοινωνία αμφισβητεί τα πάντα και τους πάντες, είναι θυμωμένη και απογοητευμένη, συνέχισε, «η νέα ηγεσία και εγώ προσωπικά ως νέος Γενικός Γραμματέας έχουμε μπροστά μας ένα στοίχημα που πρέπει, που οφείλουμε να κερδίσουμε. Να τραβήξουμε ξανά μπροστά».

Θέτοντας το ερώτημα αν το ΑΚΕΛ μπορεί να σπρώξει τα πράγματα ξανά μπροστά, ο Στέφανος Στεφάνου είπε ότι «η παρακαταθήκη του Δημήτρη απαντά απερίφραστα πως, ναι, το μπορούμε.
Μπορούμε και επιβάλλεται να τραβήξουμε μπροστά».

«Με αυτοπεποίθηση και θάρρος να λειτουργήσουμε ρηξικέλευθα και αποφασιστικά χωρίς να αυτοακυρωνόμαστε, να πιάσουμε τον παλμό της εποχής και να κάνουμε αυτό ακριβώς που η ιδεολογία του κόμματος μας και ο χαρακτήρας μας υποβάλλουν ότι πρέπει να κάνουμε. Την ανάγκη, ιστορία», συμπλήρωσε.

Ο Στέφανος Στεφάνου υπογράμμισε πως, τώρα που η Κύπρος έχει ανάγκη τη φωνή της σύνεσης, του πατριωτισμού, της υπεράσπισης της ίδιας της ύπαρξής της, που η κοινωνία έχει ανάγκη τη φωνή της σύνθεσης, της προστασίας των πολλών, της προόδου, της εναλλακτικής πρότασης που τόσο χρειάζεται, «τώρα η Κύπρος έχει ανάγκη ένα ΑΚΕΛ δυνατό».

«Τώρα ο λαός περιμένει από το ΑΚΕΛ να κάνει την απόφαση, δύναμη, με πίστη στα όσα μπορούμε να πετύχουμε αν δουλέψουμε μαζί, ενωμένοι και προσηλωμένοι στους στόχους μας, στη μεγάλη εικόνα, στον στόχο να αλλάξουμε τα πράγματα», συμπλήρωσε.
Λέγοντας ότι αυτό το στοίχημα πρέπει να κερδηθεί, με φάρο την ιδεολογία και την ιστορία του κόμματος, ο κ.Στεφάνου ανέφερε πως τερματίζεται η εσωστρέφεια και «με το βλέμμα μας προς την κοινωνία, με τις καρδιές μας στον πόνο, τον καημό και τις έγνοιες των απλών ανθρώπων, ξανασυστηνόμαστε στον κόσμο».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top