ΝΑΤΟ: Διεκόπη συνέντευξη τύπου λόγω συναγερμού για αναχαίτηση ρωσικού αεροσκάφους

ΝΑΤΟ: Διεκόπη συνέντευξη τύπου λόγω συναγερμού για αναχαίτηση ρωσικού αεροσκάφους

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν από κοινού ο Ισπανός και ο Λιθουανός πρωθυπουργός.

Την ώρα που οι δύο αρχηγοί κρατών μιλούσαν, χτύπησε συναγερμός για αναχαίτιση (scramble) από τα συμμαχικά μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter, που βρίσκονταν σταθμευμένα ακριβώς από πίσω τους.

Αρχικά οι δύο Πρωθυπουργοί δεν καταλάβαιναν τι ακριβώς συμβαίνει, ωστόσο όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο ένας στρατιωτικός τους προσέγγισε, τους ενημέρωσε ότι πρέπει να αποχωρήσουν και αμέσως ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την απογείωση.

Λίγα λεπτά αργότερα, εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιθουανίας, ανακοίνωσε ότι τα ισπανικά Eurofighter, που ήταν σταθμευμένα στην αεροπορική βάση, κλήθηκαν να αναχαιτίσουν ρωσικό αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από το Καλίνινγκραντ και δεν είχε υποβάλλει το απαιτούμενο σχέδιο πτήσης.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Αυτά είναι τα 75 έργα με προϋπολογισμό €230 εκατομμυρίων για την Πάφο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Αυτά είναι τα 75 έργα με προϋπολογισμό €230 εκατομμυρίων για την Πάφο

Σε περισσότερα από 75 έργα με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 230 εκατομμύρια ευρώ για την Επαρχία Πάφου αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την ευρεία σύσκεψη με φορείς της Πάφου, της οποίας προήδρευσε στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Δήμους και Κοινότητες της Κύπρου.