Η Βουλή απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της φονικής έκρηξης στο Μαρί

Η Βουλή απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της φονικής έκρηξης στο Μαρί

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέτισε φόρο τιμής στους δεκατρείς ηρωικούς αξιωματικούς, ναύτες και πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στη φονική έκρηξη στο Μαρί.

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου δήλωσε ότι στις 11 Ιουλίου συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, που στοίχισε τη ζωή σε δεκατρείς συμπατριώτες μας και προκάλεσε ταυτόχρονα σοβαρές ζημιές στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό του Βασιλικού με επιπτώσεις στην οικονομία της Κύπρου.

Ως Βουλή των Αντιπροσώπων, είπε, αποτίνουμε φόρο τιμής στους δεκατρείς ηρωικούς αξιωματικούς, ναύτες και πυροσβέστες, οι οποίοι στον βωμό του καθήκοντος θυσίασαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν, την ίδιά τους τη ζωή.

"Εκφράζουμε επίσης την αμέριστη συμπαράστασή μας στους οικείους τους και διαβεβαιώνουμε όλους τους συμπολίτες μας ότι θα συνεργαστούμε εντός των συνταγματικών μας αρμοδιοτήτων με κάθε συντεταγμένη εξουσία και θεσμό για την πρόληψη και αποτροπή παρόμοιων τραγωδιών" κατέληξε.

Η Ολομέλεια τήρησε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE