Η Βουλή απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της φονικής έκρηξης στο Μαρί

Η Βουλή απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της φονικής έκρηξης στο Μαρί

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέτισε φόρο τιμής στους δεκατρείς ηρωικούς αξιωματικούς, ναύτες και πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στη φονική έκρηξη στο Μαρί.

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου δήλωσε ότι στις 11 Ιουλίου συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, που στοίχισε τη ζωή σε δεκατρείς συμπατριώτες μας και προκάλεσε ταυτόχρονα σοβαρές ζημιές στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό του Βασιλικού με επιπτώσεις στην οικονομία της Κύπρου.

Ως Βουλή των Αντιπροσώπων, είπε, αποτίνουμε φόρο τιμής στους δεκατρείς ηρωικούς αξιωματικούς, ναύτες και πυροσβέστες, οι οποίοι στον βωμό του καθήκοντος θυσίασαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν, την ίδιά τους τη ζωή.

"Εκφράζουμε επίσης την αμέριστη συμπαράστασή μας στους οικείους τους και διαβεβαιώνουμε όλους τους συμπολίτες μας ότι θα συνεργαστούμε εντός των συνταγματικών μας αρμοδιοτήτων με κάθε συντεταγμένη εξουσία και θεσμό για την πρόληψη και αποτροπή παρόμοιων τραγωδιών" κατέληξε.

Η Ολομέλεια τήρησε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η νέα Βουλή πιάνει δουλειά με γεμάτη ατζέντα – Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και οι εκκρεμότητες

Η νέα Βουλή πιάνει δουλειά με γεμάτη ατζέντα – Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και οι εκκρεμότητες

Με μια απαιτητική νομοθετική ατζέντα βρίσκεται αντιμέτωπη η νέα Βουλή από Σεπτέμβριο. Στο τραπέζι βρίσκονται ήδη σημαντικά νομοσχέδια και προτάσεις νόμου που κατατέθηκαν μετά τις εκλογές του Μαΐου, ενώ παράλληλα το νέο Κοινοβούλιο έχει να διαχειριστεί μια σειρά από σημαντικές εκκρεμότητες που μεταφέρθηκαν από την προηγούμενη περίοδο.

BEST OF TOTHEMAONLINE