ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλείστηκε εταιρεία που ο Αρικλι ανακοίνωσε ότι κέρδισε την προσφορά προμήθειας καυσίμων

Αποκλείστηκε εταιρεία που ο Αρικλι ανακοίνωσε ότι κέρδισε την προσφορά προμήθειας καυσίμων

Άρχισαν και ξεκαθαρίζουν οι ισχυρισμοί που κυκλοφορούσαν στα παρασκήνια εδώ και βδομάδες στα κατεχόμενα για την εξασφάλιση και μεταφορά στα κατεχόμενα 220 χιλιάδων τόνων καυσίμων που χρειάζεται ετησίως η «αρχή ηλεκτρισμού», σύμφωνα με την Κίπρις.

 
Όπως αναφέρει η επισκόπηση Τύπου του ΓΤΠ, ο «πρόεδρος» της «κεντρικής επιτροπής προσφορών», Χαλίς Ουρεσίν ανέφερε στην εφημερίδα ότι αποκλείστηκε από την προσφορά η εταιρεία TPIC, που ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας» Ερχάν Αρικλί είχε ανακοινώσει ότι κέρδισε την προσφορά, παρά το γεγονός ότι δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Ο Ουρεσίν είπε ότι χθες τα μέλη της «επιτροπής» μελέτησαν το έγγραφο που παρουσίασε η TPIC και αντιλήφθηκαν ότι δεν ήταν αυθεντικό.
 
Σημείωσε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εταιρεία Sideral Lines Limited, που υπέβαλε την δεύτερη χαμηλότερη προσφορά, όμως η προσφορά της εν λόγω εταιρείας είναι ψηλότερη κατά 25% από την προσφορά της «αρχής ηλεκτρισμού». Είπε ότι περιμένουν απάντηση από την εταιρεία στο θέμα της αύξησης παρεμπόδισης χρήσης και ότι αν η απάντηση είναι θετική η προσφορά θα κατακυρωθεί στην Sideral Lines. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ακυρωθεί η διαδικασία, επεσήμανε.
 
Στο μεταξύ, ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Σαλαχί Σαχινλέρ δήλωσε ότι η προσφορές στην «αρχή ηλεκτρισμού» ακυρώνονται εσκεμμένα, καθορίζεται νέα ημερομηνία για προσφορές μετά από μήνες και ανοίγει ο δρόμος για αγορά καυσίμων χωρίς προσφορές με το πρόσχημα ότι «τέλειωσαν τα καύσιμα». Σε γραπτή δήλωση, ο Σαχινλέρ ανέφερε ότι είχε γίνει μυστική συνάντηση με την εταιρεία TPIC και συμφωνήθηκε να λάβει μέρος στην προσφορά, ενώ ήταν γνωστή εκ ων προτέρων μάλιστα και η τιμή την οποία θα πρότεινε η εταιρεία.
 
Σημείωσε ότι η εν λόγω εταιρεία πήρε την προσφορά που έγινε στις 24 Ιουνίου 2021 στην τιμή των 27 δολαρίων, όμως από τον Ιανουάριο η ίδια εταιρεία προμήθευσε χωρίς προσφορές και «παράνομα» την «αρχή» δύο παρτίδες καύσιμα 60 χιλιάδων τόνων στην τιμή των 34 δολαρίων και 30 δολαρίων.
 
Η Κίπρις ποστασί γράφει ότι μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Αρικλί δήλωσε ότι θα υπογράψει συμφωνία με το Υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας για αγορά καυσίμων απευθείας από την Τουρκία χωρίς την προκήρυξη προσφορών. Είπε ότι η ανώτατη τιμή θα είναι 27,30 δολάρια και αν υπάρχουν εταιρείες που προσφέρουν αυτή την τιμή, μπορούν να δουλέψουν και με αυτές.  Επεσήμανε ότι η TPIC δεν είναι ιδιωτική εταιρεία, αλλά είναι θεσμός του τουρκικού Υπουργείου Ενέργειας. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top