ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απέστειλε επιστολές για τα Βαρώσια ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Απέστειλε επιστολές για τα Βαρώσια ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Σε ενημέρωση προς τον Πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Ντόναλντ Τουσκ, τον Γενικό Γραμματέα κ. Αντόνιο Λοπεζ-Ιστουρίζ, τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Μανφρεντ Βέμπερ και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωκοινοβουλίου κ. Ντέιβιντ Μακάλιστερ, προχώρησε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με επίκεντρο στα Βαρώσια.

Ο κ. Νεοφύτου στις επιστολές του κάνει εκτενή αναφορά στα όσα έχουν ακολουθήσει της άτυπης διάσκεψης για το κυπριακό στη Γενεύη και εστιάζει στις προθέσεις της Τουρκίας και τις παράνομες εξαγγελίες ενόψει της καθόδου του Προέδρου κ. Ταγίπ Ερντογάν στις 20 Ιουλίου στα Βαρώσια.

Ο κ. Νεοφύτου τονίζει ότι με βάση τα ψηφίσματα 550, 789 και 2357 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τα Βαρώσια πρέπει να επιστραφούν στους νόμιμους κατοίκους τους και η περιοχή να περάσει υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών.

Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού αναφέρει ότι η Τουρκία στόχο έχει να τορπιλίσει κάθε προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών που θα οδηγήσουν στην επίλυση του κυπριακού πάνω στη συμφωνημένη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Ακολούθως ο κ. Νεοφύτου κάνει εκτενή αναφορά στην πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για σύσταση τεχνικής επιτροπής αποτελούμενη από διεθνείς και Κύπριους ειδικούς με στόχο την ανοικοδόμηση και επανακατοίκηση της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων. Αυτό αναφέρει ο κ. Νεοφύτου θα είναι ένα απτό μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης και θα λειτουργήσει θετικά ως προς τη δημιουργία θετικού κλίματος όσο αφορά την επανέναρξη των συνομιλιών για το κυπριακό αλλά και την ίδια ώρα θα εξυπηρετήσει το στόχο της επιστροφής των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών όπως ξεκάθαρα αναφέρεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι, «Αν η Τουρκία εμείνει και αποφασίσει να προχωρήσει με το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων υπό συνθήκες κατοχής, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά. Η Ένωση διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία και είναι ώρα να γίνουν περισσότερα από απλές εξαγγελίες. Σε διαφορετική περίπτωση θα επηρεάσει αρνητικά την αξιοπιστία της ευρωπαϊκής μας οικογένειας».

Τέλος ο κ. Νεοφύτου ζητεί όπως οι επιστολές του κοινοποιηθούν σε όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Επισυνάπτεται το πρωτότυπο κείμενο και μεταφρασμένη η επιστολή του κ. Νεοφύτου προς τον Πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Τουσκ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top