ΚΟΣΜΟΣ

Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα: Αυξήθηκαν στους 32 οι νεκροί

Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα: Αυξήθηκαν στους 32 οι νεκροί

Συνολικά 113 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται δώδεκα μέρες μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Η πρώτη κηδεία θυμάτων της καταστροφής θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα

Τέσσερα ακόμη πτώματα βρέθηκαν σήμερα στα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στη Φλόριντα, αυξάνοντας έτσι τον απολογισμό των νεκρών στους 32, με τις δυνάμεις έρευνας και διάσωσης να προετοιμάζονται και για το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Έλσα.

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς των μελών μιας τετραμελούς οικογένειας που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία, ετοιμάζονται για την πρώτη κηδεία θυμάτων μιας από τις χειρότερες αστικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Συνολικά 113 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται δώδεκα μέρες μετά την κατάρρευση του μεγαλύτερου μέρους του κτιρίου, του Champlain Towers South στο Σέρφσαϊντ, νωρίς το πρωί στις 24 Ιουνίου.


Οι διασώστες έχουν επεκτείνει τις έρευνές τους μετά την ελεγχόμενη κατεδάφιση του υπόλοιπου κτιρίου την Κυριακή το βράδυ.

Η πρώτη κηδεία θυμάτων της καταστροφής θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα. Θα κηδευτούν ο Μάρκους Γκουάρα, 52 ετών, η σύζυγός του, Άνα Γκουάρα, 42 ετών, και οι κόρες τους, Λουτσία, 10 ετών και Έμα, 4 ετών. Η τελετή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 14:30 Ανατολική Ζώνη Ώρας – 21:30 ώρα Ελλάδας, στην Καθολική Εκκλησία του Σεντ Τζόζεφ στο Μαϊάμι Μπιτς.

Αν και σύμφωνα με τις προγνώσεις, η περιοχή του Σέρφσαϊντ είναι πιθανό να αποφύγει τα χειρότερα από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Έλσα στην προβλεπόμενη πορεία της προς τα βόρεια από την Κούβα, αναμένονται στην περιοχή σποραδικές βροχές και καταιγίδες που μπορεί να παρεμποδίσουν τις επιχειρήσεις έρευνας.

Μόνον ένας από τους ενοίκους της πολυκατοικίας – ένας έφηβος – ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια, τις πρώτες ώρες μετά την καταστροφή. Έκτοτε, παρά την κινητοποίηση σωστικών συνεργείων από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και το Μεξικό, ανασύρονται μόνο πτώματα.

Χθες ο επικεφαλής της ειδικής μονάδας έρευνας και διάσωσης του Ισραήλ που επιχειρεί επιτόπου δήλωσε πως οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες στα χαλάσματα είναι είναι πλέον «σχεδόν μηδενικές».

Πηγή: protothema.gr 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top