Από χθες συγκεκριμένα, όταν και ανακοινώθηκαν από το Υφυπουργείο Τουρισμού οι πρόνοιες που περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα επιδότησης διακοπών, πάρα πολύς είναι ο κόσμος που ήδη έχει εκφράσει ζεστό ενδιαφέρον για να εκμεταλλευτεί τις χαμηλές τιμές.
Ως είθισται, αφού πρόκειται για την περίοδο μεταξύ 15 Ιουλίου και 30 Αυγούστου, θεωρείται high-season, οι τιμές (ιδιαίτερα σε ότι αφορά ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα) σε αυτό το μεσοδιάστημα είναι αρκετά υψηλές. Πλέον με αυτό το σχέδιο δίνεται η ευκαιρία σε πολύ μεγάλη μερίδα κόσμου, να μεταβεί για διακοπές ή εξορμήσεις εντός Κύπρου εκμεταλλευόμενοι όχι μόνο το 35% (που αποτελεί το ύψος της επιδότησης) αλλά και το πλαφόν που έχει τοποθετηθεί.
Με μέγιστη λοιπόν τιμή τα 80 ευρώ, το αρμόδιο Υφυπουργείο καλεί ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα που επιθυμούν για να ενταχθούν σε αυτή τη νέα προσπάθεια παρέχοντας δωμάτια που επιθυμούν στις τιμές που προαναφέραμε. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό κάτι τέτοιο αναμένεται να λειτουργήσει ευεργετικά για όλες τις πλευρές αφού οι μεν Κύπριοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να 'εκμεταλλευτούν' το σχέδιο πραγματοποιώντας τις διακοπές τους σε υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις και υποστατικά σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.
Στην αντίπερα όχθη, ο 'χτυπημένος' από την πανδημία τομέας του τουρισμού (που αποτελεί ένα από τα πιο ζωτικά κομμάτια της οικονομίας του νησιού μας) μπορεί να πάρει άλλη μία... ένεση υποδεχόμενος εγχώριο προιόν την ίδια ώρα που βρίσκεται εν αναμονή των εξελίξεων της κατηγοριοποίησης της Κύπρου από τις άλλες χώρες. Ιδιαίτερα η αγορά της Βρετανίας (αλλά και της Ρωσίας) αποτελούν δύο από τους σημαντικότερους αιμοδότες της βιομηχανίας του τουρισμού και μετά το περσινό 'κάζο' της μηδενικής καθόδου ευελπιστούσε σε ανάκαμψη.
Αυτό που μένει να δούμε για την αξιολόγηση του προγράμματος επιβράβευσης, είναι τον αριθμό (ποσότητα) αλλά και την ποιότητα των καταλυμάτων που θα ενταχθούν στο πλάνο του Υφυπουργείου ενώ ερωτηματικά προκύπτουν όσον αφορά τη διαθεσιμότητα που θα υπάρξει καθώς για να μπορεί να θεωρηθεί κίνητρο ή προνόμιο θα πρέπει να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των δικαιούχων.