'Ερευνα σε βάρος Σαουδάραβα πρίγκιπα για 'σύγχρονη δουλεία' - Kαταγγελίες από υπαλλήλους του

'Ερευνα σε βάρος Σαουδάραβα πρίγκιπα για 'σύγχρονη δουλεία' - Kαταγγελίες από υπαλλήλους του

Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών της Ναντέρ έχει μπει εδώ και δύο χρόνια ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, σε βάρος του οποίου διενεργείται έρευνα για την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων.


Επτά γυναίκες που εργάζονταν για την οικογένεια αυτού του πρίγκιπα προσέφυγαν στη δικαιοσύνη τον Οκτώβριο του 2019, υποστηρίζοντας ότι είναι θύματα σύγχρονης δουλείας.

Η εισαγγελία επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία, διευκρινίζοντας ότι σε αυτές τις καταγγελίες προστέθηκε και μία παλαιότερη. Οι γυναίκες είναι ηλικίας από 37 έως 51 ετών και οι περισσότερες κατάγονται από τις Φιλιππίνες.

Τα γεγονότα τα οποία κατήγγειλαν ανάγονται σε διάφορες χρονικές περιόδους, γύρω στο 2008, το 2013 και το 2015 και συνέβησαν σε ένα διαμέρισμα στο Νεϊγί-σιρ-Σεν, στα προάστια του Παρισιού.

Οι ενάγουσες κατέθεσαν στην εισαγγελία "πριν από μερικές εβδομάδες", σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα. Ο πρίγκιπας δεν έχει καταθέσει ακόμη επειδή δεν βρίσκεται στη Γαλλία.

Η ίδια πηγή είπε ότι οι γυναίκες είχαν προσληφθεί στη Σαουδική Αραβία και ακολουθούσαν τον πρίγκιπα και την οικογένειά του μεταξύ των δύο χωρών. Κατά τα φαινόμενα, δραπέτευσαν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Γαλλία.

Η εφημερίδα Le Parisien έγραψε ότι οι γυναίκες είχαν προσληφθεί για να προσέχουν τα τέσσερα παιδιά του πριγκιπικού ζεύγους αλλά ήταν "στη διάθεση του εργοδότη τους μέρα και νύχτα, όλη την εβδομάδα" και ορισμένες αναγκάζονταν να κοιμούνται στο πάτωμα.

Η έρευνα διενεργείται από τις αστυνομικές αρχές του Νεϊγί-σιρ-Σεν και από την υπηρεσία καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος που συνδέεται με την παράνομη μετανάστευση.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Για την Πέμπτη ορίστηκε η συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων ενόψει της 26ης Αυγούστου, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE