ΚΟΣΜΟΣ

Θερμοκρασίες-ρεκόρ καταγράφονται στον Βόρειο Πολικό Κύκλο

Θερμοκρασίες-ρεκόρ καταγράφονται στον Βόρειο Πολικό Κύκλο

Μετά τον θερμότερο Ιούνιο που έχει καταγραφεί ποτέ στη Φινλανδία και σε πολλές περιφέρειες της Σουηδίας, ο υδράργυρος φλερτάρει από την Κυριακή με θερμοκρασίες ρεκόρ στη βόρεια Ευρώπη, που κυμαίνονται μεταξύ 30-35ψC.


Στο Κέβο, στο βόρειο άκρο της Φινλανδίας, την Κυριακή καταγράφηκε θερμοκρασία 33,5 βαθμών, η υψηλότερη που έχει σημειωθεί στην περιοχή αυτή μετά το απόλυτο ρεκόρ των 34,7 βαθμών του 1914, σύμφωνα με το πρακτορείο STT. Σε εθνικό επίπεδο, ο Ιούνιος ήταν ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ αφότου άρχισαν να τηρούνται αρχεία, το 1844. Η μέση θερμοκρασία έφτασε τους 16,5ψC, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί τη δεκαετία του 1950. Στη γειτονική Σουηδία, ο Ιούνιος ήταν επίσης ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ στη Στοκχόλμη, με 19,3 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Έσπασαν δηλαδή τα προηγούμενα ρεκόρ του 2018 και του 2019.

«Μήπως παρατηρείται κάποια τάση; Μπα, μάλλον είναι σύμπτωση», ειρωνεύτηκε σε ανάρτησή της στο Twitter η γνωστή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ. Στη Νορβηγία, το Ινστιτούτο Μετεωρολογίας ανέφερε ότι την Κυριακή η θερμοκρασία έφτασε τους 34 βαθμούς στο Σάλτνταλ, μια κοινότητα κοντά στον Αρκτικό κύκλο. Το απόλυτο ρεκόρ της χώρας είναι οι 35,6 βαθμοί.

«Τροπικές νύχτες», που σημαίνει ότι το θερμόμετρο δεν πέφτει κάτω από τους 20 βαθμούς, καταγράφηκαν επίσης σε πολλές άλλες περιοχές. Φέτος το καλοκαίρι το απόλυτο ρεκόρ ζέστης καταγράφηκε στον Καναδά: σχεδόν 50 βαθμοί Κελσίου υπό σκιάν. Σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Μάιο, η Αρκτική θερμαίνεται τρεις φορές γρηγορότερα από τον υπόλοιπο πλανήτη, μια τάση που δεν φαίνεται να ανακόπτεται σύντομα.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top