Το όλο ζήτημα που έχει προκύψει με την παροχή επιβράβευσης και κινήτρων για την επαναδραστηριοποίηση του εμβολιαστικού πλάνου φαίνεται να παίρνει μεγάλες διαστάσεις.
Και αυτό διότι η πολυπόθητη χρυσή φόρμουλα που αφενός θα επιβράβευε όσους ήδη εντάχθηκαν στο πρόγραμμα και αφετέρου θα ‘έσπρωχνε’ και μεγάλη μερίδα των διστακτικών με απώτερο σκοπό να μεγαλώσει η εμβολιαστική κάλυψη (από το 65% στο 80%) ισχυροποιώντας το τείχος ανοσίας ενόψει τέταρτου κύματος.
Κρίνοντας από τις πρώτες αντιδράσεις κάτι τέτοιο δε φαίνεται να έχει επιτευχθεί, αφού μεγάλη μερίδα του κοινού -μη εμβολιασμένων- αντιδρά θεωρώντας κάποιες από τις αποφάσεις “εκβιαστικές”, φέρνοντας επί της ουσίας τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην απόφαση για κατάργηση -από πλευράς Κυβέρνησης και Υπουργείου Υγείας- των καθιερωμένων δωρεάν ράπιντ τεστ. Το ζήτημα διογκώνεται εάν λάβουμε υπόψη την επαναφορά του Safepass και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ οι νέες οδηγίες καθιστούν ακόμη και την εργασία σε χώρα που προϋποθέτει την προσκόμιση του.
Προσθέστε στην εξίσωση και τη μείωση της ισχύς από τη μία εβδομάδα στις 72 ώρες και έχετε αυτόματα ένα εκρηκτικό κοκτέιλ αντιδράσεων. Επί της ουσίας, άτομο που για τον Α ή Β λόγο αποφάσισε να μη συμμετάσχει στο εμβολιαστικό πλάνο θα πρέπει να υποβάλλεται τουλάχιστον 8 φορές το μήνα σε έλεγχο (rapid ή pcr) ενώ θα πρέπει παράλληλα να επωμίζεται και το κόστος των τεστ (πλαφόν στην ανώτατη τιμή για ράπιντ τα 20€).
Ήδη μέσω διαδικτύου οργανώνονται διαμαρτυρίες και τρόποι αντιδράσεις προς τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, αφού όπως διαφαίνεται αυτό είναι μόνο το πρώτο… επεισόδιο του ‘σήριαλ’ κινήτρων και αντί-κινήτρων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βέφα Αλεξιάδου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις