ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι στον Αρακαπά – Πότε αναμένεται η αποκατάσταση του ηλεκτρισμού

Επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι στον Αρακαπά – Πότε αναμένεται η αποκατάσταση του ηλεκτρισμού

Αντιμέτωποι με την εικόνα του μαύρου τοπίου βρίσκονται σήμερα (05/07) οι κάτοικοι της κοινότητας Αρακαπά, οι οποίοι προσπαθούν να μαζέψουν τις πληγές τους κάνοντας ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αναγεννηθεί η κοινότητα μέσα από τις φλόγες.

Το δύσκολο αυτό έργο περιγράφει ο Κοινοτάρχης του Αρακαπά, Βάσος Βασιλείου στο ΡΙΚ, στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση», αναφέροντας πως χθες βράδυ οι περισσότεροι κάτοικοι των κοινοτήτων επέστρεψαν, ενώ σήμερα έρχονται αντιμέτωποι με τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η πυρκαγιά.

«Επέστρεψαν σχεδόν όλοι οι κάτοικοι, έχουμε μόνο μία πολυμελή οικογένεια που πηγαινοέρχεται στη Λεμεσό τα βράδια για να κοιμηθούν και επιστρέφουν το πρωί», τόνισε ο Κύριος Βασιλείου.

Επισημαίνοντας τα προβλήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι, ο κοινοτάρχης του Αρακαπά, κάνει λόγο τόσο για την υδροδότηση όσο και για το ρεύμα για το οποίο συνεργεία της Αρχής Ηλεκτρισμού βρίσκονται στο σημείο.  Όπως ανέφερε, το ρεύμα αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως μέχρι την Πέμπτη.

«Το πρόβλημα της υδροδότησης έχει λυθεί εκτός μερικά απομακρυσμένα σπίτια των οποίων έχουν καεί οι αγωγοί που μεταφέρουν το νερό. Εντός της ημέρας θα διορθωθούν για να έχουν και αυτά τα σπίτια υδροδότηση», είπε συγκεκριμένα.

«Για το ηλεκτρικό ρεύμα συνεργεία της ΑΗΚ είναι επί ποδός και μέχρι την Πέμπτη ευελπιστούμε να έχουμε ηλεκτροδότηση όλης της κοινότητας», πρόσθεσε.

Όσο αφορά τη λειτουργεία της κοινότητας, μέχρι στιγμής, λειτουργεί με γεννήτρια την οποία εγκατέστησαν στον πυρήνα της περιοχής, με αποτέλεσμα ορισμένα σπίτια που βρίσκονται σε απομακρυσμένη περιοχή να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top