ΚΟΙΝΩΝΙΑ

LIVE - ΠΥΡΚΑΓΙΑ: Ολονύκτια μάχη με για φλόγες έδωσαν επίγειες δυνάμεις - Η κατάσταση παραμένει δύσκολη

LIVE - ΠΥΡΚΑΓΙΑ: Ολονύκτια μάχη με για φλόγες έδωσαν επίγειες δυνάμεις - Η κατάσταση παραμένει δύσκολη

Ολονύκτια μάχη με για φλόγες έδωσαν επίγειες δυνάμεις ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα κυρίως στις περιοχές που είναι απρόσιτες από επίγειες δυνάμεις. Η κατάσταση παραμένει δύσκολη είπε το πρωί σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος λέγοντας ότι όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

 
Η πυρκαγιά ξέσπασε  χθες κοντά στην περιοχή Αρακαπάς και επεκτάθηκε σε διάφορες περιοχές της ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας. Συνολικά οκτώ κοινότητες εκκενώθηκαν λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς.


 Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου και Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Αντρέα Κεττή "υπάρχουν ενεργά μέτωπα τα οποία γίνεται προσπάθεια να περιοριστούν. Επίγειες δυνάμεις είναι τοποθετημένες στην περίμετρο και στις κατοικημένες περιοχές της πυρκαγιάς. Επιχειρούν αυτή τη στιγμή 11 εναέρια μέσα. Προχωρούμε με αντικαταστάσεις του προσωπικού. Διεξάγονταν επιχειρήσεις καθ`όλη τη διάρκεια της νύκτας. Αντιμετωπίζονταν συνεχείς αναζωπυρώσεις".
 
«Η Π.Υ συνεχίζει να καλύπτει την περιφέρεια των εμπλεκομένων στην πυρκαγιά κοινοτήτων. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα κυρίως στις περιοχές που είναι απρόσιτες από επίγειες δυνάμεις» είπε στο τουίτερ.
 
Εξάλλου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε το πρωί ότι το ένα Canadair που έφθασε από την Ελλάδα θα επιχειρήσει το μεσημέρι, το δεύτερο όμως παρουσίασε στη διαδρομή πρόβλημα και  επέστρεψε πίσω. Αποστέλλεται δεύτερο από την Ελλάδα. Οσον αφορά τα δύο ισραηλινά, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι θα φθάσουν το μεσημέρι και θα επιχειρήσουν το απόγευμα. Επίσης, αναμένεται ενημέρωση και για τα δύο αεροσκάφη από την Ιταλία.
 
Χθες, ο κ. Πελεκάνος δήλωσε μετά από σύσκεψη στο κέντρο διαχείρισης κρίσης στην Βαβατσινιά πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης βρέθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΜΑΚ στην Κοφίνου για να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες και πρόσθεσε ότι είναι «πιθανόν αύριο (σήμερα) ο ίδιος να κάνει μια περιοδεία σε όλες τις περιοχές για να έχει ιδία άποψη για τα προβλήματα».
 
Πολύ δύσκολη μέρα για την Κύπρο, χαρακτήρισε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, τη χθεσινή, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα είναι να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές.
 
«Μια πολύ δύσκολη μέρα για την Κύπρο. Όλος ο κρατικός μηχανισμός επί ποδός. Προτεραιότητα να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές. Ευχαριστούμε την Ελλάδα και το Ισραήλ που ήδη ανταποκρίθηκαν για την αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών», έγραψε σε Tweet του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
 
Εξάλλου, ένα άτομο 67 ετών συνέλαβε και ανακρίνει η Αστυνομία σε σχέση με τη μεγάλη πυρκαγιά.
 
Σε ανάρτησή της στο Twitter η Αστυνομία αναφέρει ότι «προχώρησε στη σύλληψη 67χρονου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με την μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Αρακαπά».
 
Τηλέφωνα επικοινωνίας τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο άτομα που έχουν άμεση ανάγκη, κινδυνεύουν από τη φωτιά και χρειάζονται βοήθεια για να φύγουν από τα σημεία στα οποία βρίσκονται, έδωσε η Αστυνομία.
 
Τα τηλέφωνα είναι 24 804373 και 24 804374. 

Ένεκα του μεγάλου ενδιαφέροντος πολιτών και οργανωμένων συνόλων να συνεισφέρουν εθελοντικά στην υλική στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην ορεινή περιοχή των επαρχιών Λεμεσού και Λάρνακας, αλλά και σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, λειτουργεί Συντονιστικό Κέντρο στη Σκαρίνου, αναφέρει ανακοίνωση του  Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού.

Το συντονιστικό κέντρο είναι στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης (Αγίου Λουκά, 7731, Σκαρίνου).

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας: 24322020, 99409881, 99610196, εmail: [email protected]

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top