ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Διχάζουν τα νέα μέτρα του Υπουργικού - Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Διχάζουν τα νέα μέτρα του Υπουργικού - Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των μέτρων έχει ήδη αρχίσει με το Υπουργικό Συμβούλιο να συνέρχεται σήμερα Παρασκευή (2 Ιουλίου), στις 7 το απόγευμα. 

Από την σύσκεψη αναμένεται να οριστικοποιηθεί η περιβόητη λίστα προνομίων και κινήτρων που θα δοθεί στους πολίτες που έχουν ολοκληρώσει (ή προτίθενται να ολοκληρώσουν) το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του Covid-19. Συζητήσεις επί συζητήσεων και προτάσεις επί προτάσεων έχουν τεθεί επί τάπητος με τα πάντα να παραμένουν ρευστά λίγες ώρες πριν την τελική απόφαση. 

Αν κάτι μπορεί να εξαχθεί σαν δεδομένο είναι το κλείδωμα της επαναφοράς του Safepass, αφού όπως έχει ήδη αναφερθεί σε προηγούμενα δημοσιεύματα αποτελεί προσωπική εισήγηση του απερχόμενου υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου. 

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρηθεί η προτροπή Κυβέρνησης και Υπουργείου Υγείας προς χώρους εστίασης για δημιουργία χώρων που θα υποδέχονται αποκλειστικά εμβολιασμένους πολίτες (covid-free). Για να έχει υπόσταση η παρούσα σύσταση και να θεωρείται ευεργετική προς τους ιδιοκτήτες αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα για αύξηση του αριθμού θαμώνων που μπορούν να φιλοξενηθούν αφού σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορεί να αγγίξει και το 100%. 

Η εισήγηση του υπουργού Άμυνας για να δίνεται τιμητική άδεια σε εθνοφρουρούς που έχουν εμβολιαστεί (ή προτίθενται να εμβολιαστούν) αναμένεται να εισακουστεί αφού θεωρείται πως στοχεύει στον πυλώνα που εντοπίζεται το πρόβλημα, δηλαδή τους νέους. 

Υπάρχουν όμως και διάφορες εισηγήσεις και συστάσεις που αναμένεται -εάν τελικά υλοποιηθούν- να προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις επιφέροντας ίσως και τα αντίθετα αποτελέσματα. Η πιθανή κατάργηση των δωρεάν ράπιντ τεστ -όπως είχαμε αποκαλύψει εδώ και ένα μήνα- σε συνάρτηση με τη μείωση της ισχύς του τεστ των εργαζομένων (από μία εβδομάδα σε 72 ώρες) επιφέρει ένα οικονομικό -και όχι μόνο- πονοκέφαλο σε όσους για τον Α ή Β λόγο αποφάσισαν να μην εμβολιαστούν αφού πλέον θα χρειάζονται ένα σοβαρό κονδύλι για να διακινούνται ακόμη και στην εργασία τους. 

Ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και μη σε διάφορους χώρους και υποστατικά (είτε αυτά αφορούν εστίαση και διασκέδαση, είτε ακόμη και ξενοδοχεία) δημιουργούν από τη μία το αίσθημα ασφάλειας σε όσους καλύπτονται από το φάσμα του εμβολίου, αλλά επιφέρει πολίτες δύο ταχυτήτων που δε μπορούν να συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο. 

Η χρυσή φόρμουλα είναι το ζητούμενο αφού Κυβέρνηση, Υπουργείο Υγείας και επιστημονική ομάδα θα πρέπει να καταφέρουν μέσω κινήτρων, αντί-κινήτρων, μπόνους και δώρων να επιβραβεύσουν μεν όσους προχώρησαν την εμβολιαστική κάλυψη, αλλά παράλληλα να πείσουν και όσους υπήρξαν δύσπιστοι αποφεύγοντας να μεγαλώσουν το χάσμα μεταξύ των δύο κατηγοριών.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Στην αναμονή για το e-kalathi: Έτσι θα επιλεχθούν τα προϊόντα – Η σημασία του γραμμικού κώδικα και η ανησυχία

• Ανάλυση: Οι επιπτώσεις των αλυσιδωτών απεργιών στην κυπριακή οικονομία – Οικονομολόγος στο «Τ»

• Αρχίζει από σήμερα η 48ωρη απεργία των γιατρών - Πώς θα λειτουργούν τα ΤΑΕΠ και τι θα γίνει με τα ραντεβού

• Καιρός: Πότε θα υποχωρήσει το τσουχτερό κρύο - Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές - Αναλυτικά η πρόγνωση



ΔΗΚΟ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Στην ατζέντα Κυπριακό και καταστατικό συνέδριο

ΔΗΚΟ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Στην ατζέντα Κυπριακό και καταστατικό συνέδριο

Ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ που συγκάλεσε για σήμερα στις 4.30 το απόγευμα ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος αναμένεται να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό, αλλά και το καταστατικό συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα συγκληθεί τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του 2025.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top