ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σιζόπουλος: Δεν θεωρείται λήξαν το θέμα με τη σύνθεση της Επιτροπής Άμυνας

Σιζόπουλος: Δεν θεωρείται λήξαν το θέμα με τη σύνθεση της Επιτροπής Άμυνας

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, Μαρίνος Σιζόπουλος, δεν υιοθετεί την πλειοψηφική απόφαση της σύσκεψης αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που έκρινε την Πέμπτη λήξαν το θέμα με τη σύνθεση των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας.


Όπως είπε στο ΚΥΠΕ, θα αναμένει την αρμοδίως γραπτή απάντηση της Προέδρου της Βουλής και Προέδρου της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Επιλογής Αννίτας Δημητρίου στην επιστολή που της απέστειλε ώστε να καταλήξει σε περαιτέρω αποφάσεις.
 
Ο κ. Σιζόπουλος απέστειλε επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής, μετά την ένσταση που ήγειρε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη διαδικασία επικύρωσης της απόφασης της Επιτροπής Επιλογής για τις συνθέσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών, ζητώντας την αντικατάσταση του Προέδρου του ΕΛΑΜ, επειδή όπως αναφέρει στην επιστολή του, δεν υπηρέτησε τη θητεία του στην Εθνική Φρουρά και διετέλεσε σωματοφύλακας αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης στην Ελλάδα.
 
Ο κ. Σιζόπουλος είπε στο ΚΥΠΕ πως η σύσκεψη αρχηγών που έκρινε το θέμα λήξαν δεν έχει αρμοδιότητα να αποφασίσει για τη σύνθεση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, αλλά η αρμοδιότητα ανήκει στην Επιτροπή Επιλογής από την οποία αναμένει την έγγραφη απάντηση στην έγγραφη ένταση που διαβίβασε με την επιστολή του.
 
Βάσει πληροφοριών, το θέμα συζητήθηκε στη σύσκεψη αρχηγών την Πέμπτη κατά την οποία πλειοψηφικά κρίθηκε ότι η σύνθεση της Επιτροπής Άμυνας συμφωνήθηκε στην Επιτροπή Επιλογής και επικυρώθηκε από την Ολομέλεια.
 
Η σύσκεψη αρχηγών σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έκρινε πως αν τίθεται θέμα δεοντολογίας ή ενδεχόμενης παρανομίας για κάποιους Βουλευτές, για αυτό υπάρχει άλλη διαδικασία, η οποία θα πρέπει να ακολουθηθεί.
 
Επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες κατά τη σύσκεψη αρχηγών επισημάνθηκε πως δεν υπάρχει νομικό υπόβαθρο αποκλεισμού οποιουδήποτε Βουλευτή και διατυπώθηκε  η θέση πως δεν μπορεί κάθε φορά που υπάρχει κάποια διαφωνία, να ανατρέπονται συμφωνημένες αποφάσεις.
 
Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, είπε πως το επίμαχο θέμα συζητήθηκε στη Σύσκεψη, προσθέτοντας πως «όπως ξεκαθαρίστηκε δεν τίθεται κανένα ζήτημα για τη συμμετοχή του ΕΛΑΜ στην εν λόγω επιτροπή».
 
 Ο  κ. Χρίστου είπε πως αν ο κ. Σιζόπουλος «επιλέξει να συνεχίσει να μην συγκαλεί συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας όλες οι ευθύνες για τα θέματα τα οποία εκκρεμούν την εν λόγω επιτροπή του ανήκουν και θα πρέπει να επιλέξει αν τελικά θα παραμένει πρόεδρος της Επιτροπής ή όχι».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top