ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κρίσιμη μέρα - Η απόφαση για νέα μέτρα , η ανησυχία 4ου κύματος και οι περιορισμοί

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ:  Κρίσιμη μέρα - Η απόφαση για νέα μέτρα , η ανησυχία 4ου κύματος και οι περιορισμοί

Κρίσιμη μέρα για το Υπουργικό Συμβουλίο, που συνέρχεται σημερα Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, για να αποφασίσει μεταξύ άλλων τη διαφοροποίηση των μέτρων αλλά και την επισημοποίηση των κινήτρων για τους εμβολιασθέντες. 

Και ενώ με κομμένη την ανάσα οι πολίτες παρακολουθουν την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, απο την άλλη το κράτος οφείλει να προφυλάξει την υγεία των πολιτών.

Καθημερινά τα κρούσματα αυξάνονται, χτυπώντας καμπανάκι συναγερμού , με τις αρμόδιες αρχές να πρέπει να λάβουν για ακόμα μια φορά κρίσιμες αποφάσεις και μέτρα ώστε να περιορίσουν την εξάπλωση στην κοινότητα , ώστε να μην ξεφύγει ο αριθμός σε 1000+ κάτι που θα στοιχίσει τόσο στο σύστημα υγείας, στην οικονομία της χωρας, αλλά και στον τουρισμό, μιας και η Κύπρος θα μπει ξανά στο χάρτη της Κόκκινης κατηγορίας.

Το ενδεχόμενο για ένα νέο lockdown εν μέσω καλοκαιριού, φαίνεται απομακρυσμένο αλλά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν υπάρχει εξαίρεση όταν πρόκειται για θέματα προστασίας υγείας απο φαινόμενα πανδημίας.

Πάρα πολλά είναι τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο τετραήμερο αφού τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο (Δευτέρα 28/6) μεταξύ Νίκου Αναστασιάδη και επιστημονικής ομάδας, διαδέχθηκε η συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής (παρουσία μάλιστα 6 υπουργών) με σκοπό να δημιουργηθεί λίστα-φόρμουλα που να σφραγιστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο. 

Το πιο κοντινό σενάριο, είναι η αυστηροποίηση όσον αφορά το Safepass και σε εξωτερικούς χώρους αφού ο συγχρωτισμός πολιτών εικάζεται πως ευθύνεται για τη δημιουργία διαφόρων αλυσίδων μετάδοσης που είναι πλέον ενεργές. Επίσης το σενάριο που ήθελε την κατάργηση μάσκας, φαίνεται ότι κάνει φτερά.

Εν αναμονή, λοιπόν, των νέων ανακοινώσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top