ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα Βαρώσια και οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας σε συναντήσεις Προέδρου ΔΗΣΥ με Πρέσβεις ΗΠΑ και Κίνας

Τα Βαρώσια και οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας σε συναντήσεις Προέδρου ΔΗΣΥ με Πρέσβεις ΗΠΑ και Κίνας

Το θέμα των Βαρωσίων και οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας βρέθηκαν στο επίκεντρο των δύο συναντήσεων που είχε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, αρχικά με την πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, την Judith G. Garber και εν συνεχεία με τον Πρέσβη της Κίνας Liu Yantao.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης με την Αμερικανίδα πρέσβειρα βρέθηκε το Κυπριακό και ειδικά τα Βαρώσια και οι παράνομες και απαράδεκτες ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες δημιουργούν ουσιαστικό πρόβλημα στη διαδικασία της λύσης αλλά και στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Ο Πρόεδρος Νεοφύτου ζήτησε από την Αμερικανίδα πρέσβειρα να χρησιμοποιήσει την επιρροή της χώρας της με σκοπό να ανακοπούν τα οποιαδήποτε σχέδια της Τουρκίας για περαιτέρω έκνομες ενέργειες στην Αμμόχωστο.
 
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ από την πλευρά της εξέφρασε και πάλι τη στήριξη της χώρας της στις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
 
Σε σχέση με την συνάντηση με τον Πρέσβη της Κίνας στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε επίσης το Κυπριακό και οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια.
 
Η θέση της Κίνας είναι πάντα υποστηρικτική στο θέμα της Κύπρου, στηρίζεται σε θέματα Αρχής που αφορούν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ευχαρίστησε  τον κ. Liu Yantao για τη συνεχή, αντικειμενική και επί Αρχών στήριξη στο κυπριακό.
 
Παράλληλα επί τη ευκαιρία της συνάντησης ο κ. Νεοφύτου συνεχάρη τον κ. Liu Yantao για τα 100 χρόνια από την εγκαθίδρυση του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Τις επόμενες μέρες ο Πρόεδρος Νεοφύτου θα ενημερώσει μέσω επιστολών για τις κινήσεις της Τουρκίας, την ηγεσία του ΕΛΚ και Ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ θα έχει και κατ’ ιδίαν επαφές στο εξωτερικό με επίκεντρο το Κυπριακό.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top