ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ανησυχία από τις παρενέργειες εμβολίων - Ο κάθε ασθενής αντιμετωπίζεται διαφορετικά

Ανησυχία από τις παρενέργειες εμβολίων - Ο κάθε ασθενής αντιμετωπίζεται διαφορετικά

Ανησυχία έχει προκαλέσει ο δεύτερος θάνατος από θρομβοεμβολικό επεισόδιο στην Κύπρο.

Στην πρώτη περίπτωση η 39χρονη Βρετανίδα διαπιστώθηκε ότι οφείλεται στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού AstraZeneca. Στην δεύτερη και πρόσφατη περίπτωση της 42χρονης Ελληνοκύπριας η υπόθεση διερευνάται εάν συνδέεται με τον εμβολιασμό της πριν από περίπου δύο μήνες με το εμβόλιο της AstraZeneca.


Το Τhemaonline επικοινώνησε με τον Προέδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Δρ Γιώργο Μιλτιάδους, για να μας ενημερώσει κατά πόσον υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο που ακολουθείται από τους γιατρούς σε περίπτωση ασθενούς με παρενέργειές από οποιοδήποτε εμβόλιο.


«Σαφώς και υπάρχουν οδηγίες, αλλά εξαρτάται κι από την κλινική εικόνα του ασθενή και το ιστορικό του για το πως θα ενεργήσει ο γιατρός. Το πιο χαρακτηριστικό και το πιο πρώιμο που πράττει ένας γιατρός είναι μια γενική εξέταση αίματος. Σε μια γενική εξέταση αίματος βλέπουμε σε περίπτωση θρομβώσεων να πέφτουν τα αιμοπετάλια».


Σε ερώτηση μας εάν ένας ασθενής επισκέπτεται επανειλημμένα τον γιατρό του γιατί έχει συμπτώματα αλλά δεν θεωρεί ότι έχει σωστή αντιμετώπιση, ο Δρ. Μιλτιάδους ήταν ξεκάθαρος πως θα ήταν καλό να πάρουν μια δεύτερη γνώμη.


«Οποιοδήποτε σύμπτωμα επιμένει 2-5 μέρες ή και εβδομάδες μετά το εμβόλιο, είναι σωστό να επισκέπτεται ο ασθενής τον γιατρό του εάν θεωρεί ότι θα πρέπει να πάρει μια δεύτερη γνώμη γιατί δεν έχει την επιθυμητή αντιμετώπιση από τον θεράποντα ιατρό τότε πρέπει να το πράξει».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top