ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες-που σοκάρουν στην Ιταλία από βίαιη επίθεση σωφρονιστικών υπαλλήλων σε κρατούμενους

ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες-που σοκάρουν στην Ιταλία από βίαιη επίθεση σωφρονιστικών υπαλλήλων σε κρατούμενους

Σοκ έχει προκληθεί στην ιταλική κοινή γνώμη μετά από ανάρτηση στο διαδίκτυο, αναλυτικού βίντεο που δείχνει την άσκηση τρομακτικής βίας στους κρατούμενους, από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, στο σωφρονιστικό ίδρυμα της Σάντα Μαρία Κάπουα Βέτερε, έξω από την Νάπολη.

Οι εικόνες προέρχονται από τις εσωτερικές κάμερες ασφαλείας και η οργανωμένη επίθεση σε βάρος των φυλακισμένων πραγματοποιήθηκε στις 20 Απριλίου του 2020. Μια μέρα μετά, δηλαδή, την διαμαρτυρία των κρατουμένων (η οποία δεν είχε βίαιη εξέλιξη) με την οποία ζητούσαν τεστ και μάσκες προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Στο βίντεο διακρίνονται ξεκάθαρα σωφρονιστικοί υπάλληλοι να χτυπούν με δύναμη στο κεφάλι τους κρατούμενους, ακόμη και ανάπηρους, στους διαδρόμους και στους κοινούς χώρους των φυλακών. Πολλοί αναγκάσθηκαν να γονατίσουν, εντελώς γυμνοί, ενώ οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τους χτυπούσαν με τα κράνη τους. Σε ανταλλαγή μηνυμάτων τους, μερικοί σωφρονιστικοί υπάλληλοι είχαν γράψει χαρακτηριστικά: "θα τους σκοτώσουμε σαν τα μοσχάρια".

Η εισαγγελία της Σάντα Μαρία Κάπουα Βέτερε ξεκίνησε έρευνα, και στην υπόθεση, μέχρι αυτή την στιγμή, εμπλέκονται πενήντα δυο μέλη της σωφρονιστικής αστυνομίας. Είκοσι ένας κατηγορούμενοι εστάλησαν σε κατ`οίκον περιορισμό, και είκοσι τρεις παύθηκαν από τα καθήκοντά τους.

Σήμερα, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα ζήτησε από την υπουργό δικαιοσύνης, Μάρτα Καρτάμπρια, να πληροφορήσει αναλυτικά το κοινοβούλιο, σχετικά με το τρομερό αυτό συμβάν. Από την μεριά του, αντίθετα, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι "είναι αλληλέγγυος με τους σωφρονιστική αστυνομία, διότι χρειάζεται περισσότερος σεβασμός προς τις αστυνομικές δυνάμεις".

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE