FANEROMENI21 : Μουσικοθεατρική Παράσταση «1821-2021 Κυπρίων Αγώνες – Το μερτικόν μας», με την Έλενα Χατζηαυξέντη

FANEROMENI21 : Μουσικοθεατρική Παράσταση «1821-2021 Κυπρίων Αγώνες – Το μερτικόν μας», με την Έλενα Χατζηαυξέντη

Κάτω από το γενικό τίτλο «Πολιτισμός Ξανά!» συνεχίζεται το Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni21 με τη μουσικοθεατρική παράσταση «1821-2021 Κυπρίων Αγώνες – Το μερτικόν μας», με την Έλενα Χατζηαυξέντη.

“Είμαι εγώ, εσύ, ο αδελφός σου, η μάνα σου,
ο παππούς σου, η γιαγιά σου, το αίμα σου.
Είμαι μια ανάσα σου, μια μνήμη σου.
Είμαι η ελευθερία σου, είσαι η ελευθερία μου!”

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στους Κύπριους και τις Κύπριες που πολέμησαν στην Επανάσταση του 1821. Προσωπικές ιστορίες ηρώων θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στη σκηνή μέσα από μελωδίες, μαρτυρίες, ποιήματα και τραγούδια.

Μουσικοί επί σκηνής:
Αντρέας Παπαπέτρου, πιάνο/ακορντεόν
Βερόνικα Αλωνεύτου, σαντούρι
Μάριος Νικολάου, κρουστά

Συντελεστές:
Έλενα Χατζηαυξέντη, ερμηνεία/σκηνοθεσία/επιμέλεια κειμένων
Πέτρος Παπαπολυβίου, Ιστορικός Σύμβουλος
Μιράντα Θεοδωρίδου, σκηνογραφική/ενδυματολογική επιμέλεια

Ημερομηνία: Πέμπτη, 1η Ιουλίου 2021
Ώρα: 21:00
Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία
Πληροφορίες: 22 128157

Είσοδος ελεύθερη

Τα βράδια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Faneromeni21, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα παραμένουν ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας, ακολουθώντας τις κρατικές οδηγίες για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού.

Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22 128157.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ληφθούν φωτογραφίες ή και βίντεο. Η εικόνα, όσων παρευρεθούν για την παρακολούθησή τους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς προώθησης ή και να δοθεί στα ΜΜΕ ή να ανέβει στο διαδίκτυο. Με την παρουσία στις εκδηλώσεις, το κοινό δίνει αυτόματα στους διοργανωτές το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες/βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης ή βιντεογράφησης.

 

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου
Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία
Για πληροφορίες: 22 128157
www.boccf.org

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.