Λύση στο πλαίσιο της «απόλυτης ισότητας», δήλωσε ο Τατάρ στην Γαλλίδα Πρέσβειρα

Λύση στο πλαίσιο της «απόλυτης ισότητας», δήλωσε ο Τατάρ στην Γαλλίδα Πρέσβειρα

Συνάντηση με την πρέσβειρα της Γαλλίας στην Λευκωσία, Salina Grenet-Catalano είχε χθες στα κατεχόμενα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, στην οποία είπε ότι μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη συμφωνία στην περιοχή και στην Κύπρο θα μπορούσε να βρεθεί στο πλαίσιο του σεβασμού της «απόλυτης ισότητας» των δύο πλευρών.

 
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, γραπτή δήλωση της εκπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, Μπερνά Τσιελίκ Ντογούγιολ αναφέρει επίσης ότι ο κ. Τατάρ είπε στην Γαλλίδα Πρέσβειρα ότι αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με μια σχέση, η οποία περιέχει την συνεργασία των «υφιστάμενων δύο κρατών» στη βάση της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος.
 
Η κ. Ντογρούγιολ ανέφερε ότι η συνάντηση Τατάρ-Catalano διεξήχθη σε ειλικρινές κλίμα και κατά την διάρκειά της συζητήθηκαν η άτυπη πενταμερής της Γενεύης και η πρόσφατη συνάντηση του Τ/κ ηγέτη με τον ΓΓ του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες και έγινε ανταλλαγή απόψεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ειρήνη στη Γάζα: Οι όμηροι επέστρεψαν, οι υπογραφές έπεσαν, τα ερωτήματα παραμένουν

Ειρήνη στη Γάζα: Οι όμηροι επέστρεψαν, οι υπογραφές έπεσαν, τα ερωτήματα παραμένουν

Η τελευταία πράξη μιας ιστορικής ημέρας γράφτηκε στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι 20 ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, υπέγραψαν το βράδυ της Δευτέρας (13/10) τη συμφωνία για το τέλος του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και την ειρήνη στη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE