Πηλείδου: Περί το Νοέμβριο - Δεκέμβριο μπαίνει ξανά γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ

Πηλείδου: Περί το Νοέμβριο - Δεκέμβριο μπαίνει ξανά γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ

Περί το Νοέμβριο - Δεκέμβριο μπαίνει ξανά γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ, αυτή τη φορά στο τεμάχιο 10 από την εταιρεία ExxonMobil, δήλωσε η σήμερα Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νατάσα Πηλείδου.

 
Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, η Υπουργός ανέφερε πως σε σχέση με το ενεργειακό πρόγραμμα έχουμε δουλέψει πολύ εντατικά μαζί με την ExxonMobil η οποία είναι η πρώτη εταιρεία που θα προχωρήσει με γεώτρηση στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ μέσα προς το τέλος του έτους.

Όπως είπε η κ. Πηλείδου, έχει ήδη υπογραφεί το συμβόλαιο με το γεωτρύπανο και βρισκόμαστε στη διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων αδειών, οι οποίες είναι τυπικές και δεν αναμένεται να καθυστερήσουν.
 
Πρόσθεσε πως έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στην Κύπρο εμπειρογνώμονες από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες για να λάβουν μέρος στη διαδικασία των γεωτρήσεων.

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, ελπίζουμε πως δεν θα έχουμε εκπλήξεις και δεν αναμένουμε εκπλήξεις όσον αφορά το θέμα της Πανδημίας. Αναμένουμε Νοέμβριο με Δεκέμβριο το πολλή να ξεκινήσει ξανά το γεωτρητικό πρόγραμμα, θα ακολουθήσει η ΕΝΙ ΤΟΤΑL με την οποία επίσης γίνονται διαβουλεύσεις και προχωρούμε με τον σχεδιασμό», είπε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συμβούλιο Ασφαλείας: Ανθρωπογενής ο λιμός στη Γάζα – Κρίσιμος ο ρόλος του Κυπριακού διαδρόμου

Συμβούλιο Ασφαλείας: Ανθρωπογενής ο λιμός στη Γάζα – Κρίσιμος ο ρόλος του Κυπριακού διαδρόμου

Όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσαν σήμερα ότι ο λιμός στη Γάζα είναι μια "ανθρωπογενής κρίση" και προειδοποίησαν ότι η χρήση της λιμοκτονίας ως όπλο πολέμου απαγορεύεται βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.