ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίας και σήμερα (29/6) - Μικρή άνοδος μέχρι την Παρασκευή

ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίας και σήμερα (29/6) - Μικρή άνοδος μέχρι την Παρασκευή

Νέα «κίτρινη» προειδοποίηση και για σήμερα (29/6) μέχρι το απόγευμα εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία με τη θερμοκρασία να αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας 

Θερμή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά, που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, νωρίς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως θαλάσσιοι, ασθενείς, 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 34 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος και θερμός. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά, στα νοτιοανατολικά παράλια, να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά όπου τοπικά θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά. Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες θα παρατηρείται αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στα νοτιοανατολικά και ανατολικά παράλια.


Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη, ενώ μέχρι την Παρασκευή αναμένεται σταδιακά μικρή άνοδος, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά και θα κυμαίνεται γενικά αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, φθάνει την Κυριακή στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές και την Δευτέρα θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE