Χαμός το Σ/Κ: 50 νεαροί θετικά κρούσματα ξεσάλωναν από κλαμπ σε κλαμπ στην Αγ. Νάπα – Έχασαν το μέτρημα με τις επαφές

Χαμός το Σ/Κ: 50 νεαροί θετικά κρούσματα ξεσάλωναν από κλαμπ σε κλαμπ στην Αγ. Νάπα – Έχασαν το μέτρημα με τις επαφές

Και πάλι χαμός με τα θετικά κρούσματα και τις επαφές τους στην Κύπρο με τους υπευθύνους στην ομάδα ιχνηλάτησης να αντιμετωπίζουν μια δύσκολη κατάσταση.

Σύμφωνα με τον κ. Σιλβέστρο, το Σαββατοκυρίακο που μας πέρασε ο αριθμός των cluster αυξήθηκε πάνω από 20, με τους γάμους και τις τελετές αποφοίτησης να δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα μέχρι στιγμής μετρά 25 άτομα, ενώ οι μικρότερες από 3 άτομα.

Μάλιστα, το περασμένο Σαββατοκυρίακο υπήρξαν 50 άτομα που ήταν ακόμη μολυσμένα και διασκέδαζαν σε τέσσερα κέντρα διασκέδασης στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου.

Αρκετοί ήταν και αυτοί που ενώ είχαν συμπτώματα δεν υποβλήθηκαν σε εξέταση rapid test πριν το Σαββατοκυρίακο για να μην αναγκαστούν να μπουν σε καραντίνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη Δευτέρα να ανακαλύψουν ότι είναι θετικοί.

Βαρυσήμαντο είναι το γεγονός ότι η ομάδα ιχνηλάτησης έχει εντοπίσει 164 κρούσματα το Σαββατοκυρίακο, τα οποία είναι ηλικίες 15-19 ετών και δεν γνωρίζουν ποιες είναι οι επαφές τους. Όπως ανάφερε ο κ. Σιλβέστρος δίνουν ως επαφές λογαριασμούς από μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή κονσόλες παιχνιδιών, αφού δεν γνωρίζουν τα άτομα που συναναστρέφονταν με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο τους.

Η αύξηση των αλυσίδων αλλά και η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο δεκαήμερο αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν τηρούνται τα μέτρα αποστασιοποίησης αλλά και τα πρωτόκολλα που απαιτούνται σε χώρους διασκέδασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους, νέα εποχή με άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους, νέα εποχή με άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού»

Κύριος στόχος της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουμε επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα την κοινωνία μας ειδικά σε μια περίοδο μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων και προκλήσεων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αγοράς Ηλεκτρισμού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE