ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προσοχή! Οι σοβαροί κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τα πυροτεχνήματα - Τι προειδοποιεί η Αστυνομία

Προσοχή! Οι σοβαροί κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τα πυροτεχνήματα  - Τι προειδοποιεί η Αστυνομία

Για τους κινδύνους που ελογχεύουν κατά την πυροδότηση πυροτεχνημάτων ενημερώνει ακόμα μια φορά η αστυνομία αφορμή του ακρωτηριασμού του 29χρονου την Παρασκευή τα ξεμερώματα. 

Κατά την πυροδότηση πυροτεχνημάτων αναπτύσσονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες μέχρι και 400 βαθμών κελσίου και ταχύτατα κινούμενες μάζες θερμών αερίων. Πέραν αυτών κατά την εκτόξευση και έκρηξή τους μπορεί να εκτοξευθούν πολύ επικίνδυνα θραύσματα.

Όλα τα αδειοδοτημένα πυροτεχνήματα περνούν από αυστηρούς ελέγχους ποιότητας και σωστής/ορθόδοξης κατασκευής και αυτό πιστοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο από συγκεκριμένους οργανισμούς και γι αυτό και φέρουν οδηγίες στα ελληνικά, καθώς και τη σήμανση/διαπίστευση CE.

Βάσει των πιο πάνω κάθε προσπάθεια πυροδότησης/χρήσης κάποιου πυροτεχνήματος είτε από αναρμόδιο/ανεκπαίδευτο πρόσωπο, είτε μη πιστοποιημένου/αδειοδοτημένου πυροτεχνήματος, αυξάνει γεωμετρικά και την πιθανότητα ατυχήματος, ακούσιας έκρηξης ή και ανάφλεξης με αποτέλεσμα την πολύ σοβαρή πιθανότητα πρόκλησης πολύ σοβαρών τραυματισμών ακόμα και θανάτων, όχι μόνον του χρήστη αλλά και ανυποψίαστων πολιτών ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις.

Μια άλλη πολύ σοβαρή παράμετρος είναι η πιθανότητα πρόκλησης πυρκαγιάς, κάτι που μπορεί να γίνει σε πολύ μεγάλες αποστάσεις από το σημείο πυροδότησης/χρήσης του πυροτεχνήματος.

Αστυνομία

Ως Αστυνομία είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στο θέμα αυτό, με γνώμονα πάντοτε την ασφάλεια του κοινού και καλούμε όλους να ευαισθητοποιηθούν και να συμβάλουν, ο καθένας όπως και όταν μπορεί σε αυτή τη συλλογική κοινή προσπάθεια για εξάλειψη αυτού του τόσο ενοχλητικού και κυρίως επικίνδυνου φαινομένου.

Ως εκ τούτου, προτρέπουμε το κοινό εκεί και όπου αντιλαμβάνεται πιθανή παρανομία να ενημερώνει αμέσως τον τοπικό Αστυνομικό σταθμό ή τη Γραμμή του Πολίτη στο 1460 για να υπάρξει άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση.

Τονίζεται τέλος ότι, πέραν των όποιων κινδύνων ελλοχεύουν από την παράνομη ρίψη πυροτεχνημάτων, η μη συμμόρφωση με τη σχετική Νομοθεσία αποτελεί αδίκημα και οποιοσδήποτε εντοπίζεται να παρανομεί θα διώκεται ποινικά σύμφωνα με τον Νόμο.

Ως εκ τούτου, καλείται το κοινό να εφαρμόζει τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας και να εξασφαλίζει σχετική άδεια από τον Επιθεωρητή Εκρηκτικών Υλών, η οποία στην κάθε περίπτωση ορίζει εξουσιοδοτημένο/αδειούχο πρόσωπο για πυροδότηση των πυροτεχνημάτων σε συγκεκριμένη ημέρα, ώρα και τόπο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top